Şırnak’ta Öğrencilere Ulaşımda İndirim Müjdesi

Şırnak’ta Öğrencilere Ulaşımda İndirim Müjdesi

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, 7 kasımda toplanacak olan belediye Meclis Toplantısında şehir için ulaşımda öğrencilere indirim yapmak için teklif sunacaklarını belirtti. Öğrenciler ulaşımın 5 TL olmasını istiyor.

Şırnak Şoförler Odası Başkanlığı’nın Belediyeye Yaptığı Başvuru Sonucu ağustos ayında hem toplu taşıma araçlarına hemde taksilere %150’ye varan zamlar yapılmış. Bu zamlarda halkın tepkisine neden olmuştu.

Ağustos ayı itibari ile toplu taşıma araçlarında şehir içi ulaşım 7 TL'den 12 TL'ye yükseldi.

Özel halk otobüsü tam bilet: 12 TL, Öğrenci: 10 TL

Belediye Otobüslerindeki Şehir İçi Fiyatları

Tam Bilet; 12 TL, Öğrenci; 10 TL olarak uygulanıyordu.

Toplu taşımaya yapılan zamların ardından aynı şekilde taksi ücretlerine de yüzde 150’ye varan oranda zam yapılmış, taksimetre açılış ücreti 8 TL’den 20 TL’ye yükseltilirken, mesafe ücreti ise 7,5 TL’den 18 TL’ye yükseltilmişti. 2 kilometrelik kısa mesafe ücreti ise 25 TL’den 70 TL’ye yükseltilmişti.

Yapılan zamlar halkın tepkisine neden olsa da yakıt ve diğer malzemelere yapılan zamlardan dolayı ulaşım zammında geri adım atılmamış ve ağustos ayından beri hem vatandaşlar hem öğrenciler zamlı tarife üzerinden seyahat ediyorlardı.

REKTÖR GÖRÜŞTÜ, BAŞKAN İNDİRİM YAPACAK

Geçtiğimiz hafta Şırnak Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Abdurrahim Alkış Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka’yı ziyaret etmiş ve öğrencilerin toplu ulaşım fiyatlarından şikayetçi olduğunu belirtmişti.

Dün Şırnak Üniversitesi 2023-2024 Akademik yıl açılış toplantısına katılan Belediye Başkanı Mehmet Yarka, toplu taşımalarda öğrencilere indirim yapılacağını ve bunu 7 kasımda toplanacak olan Belediye Meclis toplantısında gündeme getireceklerini belirtti.

Öğrenciler 5 TL Talep Ediyor

Şırnak Üniversitesi ve diğer okullarda bulunan öğrenciler ile görüştüğümüzde tüm şehirlerde öğrencilerin toplu taşıma araçlarından yüzde 50’ye varan oranlarda indirim ile seyahat ettiklerini belirttiler.

Şırnak’ta bulunan öğrencileri yapılacak indirim ile 5 ile 7,5 TL arasında bir fiyatın öğrenciler için çok iyi olacağını belirttiler.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.