Şırnak’ta olumsuz hava şartlarına rağmen elektrik arızası giderildi

Şırnak’ta olumsuz hava şartlarına rağmen elektrik arızası giderildi

Şırnak'ta meydana gelen yoğun kar yağışı ve sağanak nedeniyle, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri arasındaki ana elektrik hattı hasar gördü ve bölgede elektrik kesintileri yaşandı. Ekipler zorlu hava şartlarına rağmen arızaları giderdi.

Dicle Elektrik, bölgede 23 kişiden oluşan 5 acil durum ekibi görevlendirerek zorlu hava şartlarına rağmen elektrik arızalarını hızla giderdi.
Güneydoğu Anadolu Bölgesine geç gelen kış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bölge genelinde sağanak yağış devam ederken, Şırnak’ta yağmur yerini kara bıraktı. Kentte olumsuz hava şartları nedeniyle bazı direkler devrilip, ana iletim hattı dahil olmak üzere bir çok bölgede elektrik telleri kopunca şebekede hasar meydana geldi, Beytüşşebap enerjisiz kaldı. Bunun üzerine Dicle Elektrik tarafından 23 kişiden oluşan 5 acil durum ekibi kuruldu. Hat, zorlu şartlara rağmen onarılarak olabilecek en kısa sürede ilçeye yeniden enerji verildi.

Acil durum ilan edildi, ana hattaki arıza giderildi
Aniden bastıran kar nedeniyle kırsalda bazı yollar ulaşıma kapanırken, toprağın yumuşaması ve rüzgarın etkisi ile Uludere-Beytüşşebap ilçeleri arasındaki ana elektrik iletim hattını taşıyan 2 direk devrildi. İletim hattı kopunca Uludere’de 4 bin kadar abonenin etkilendiği elektrik kesintisi yaşandı. Bunun üzerine Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü tarafından acil durum ilan edilerek 4 mühendis, 4 tekniker ve 15 teknisyen olmak üzere 23 kişiden oluşan 5 ekip kurularak bölgede görevlendirildi.

aw168626-04.jpg

Onlarca direk devrildi
Bölgedeki elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Rıdvan Çatır, sorumluluk bölgelerinde yer alan Beyazsu ve Uzungeçit arasındaki ana elektrik hattını taşıyan iki direğin yanı sıra, mahalle ve köylerde 10'dan fazla orta gerilim direği ve çok sayıda alçak gerilim direğinin devrildiğini tespit ettiklerini belirtti. Çatır, “Olumsuz hava şartlarına rağmen ekiplerimiz gece gündüz demeden arızaları gidermek için çalıştı. Acil durum ekiplerimizin diğer onarım ekiplerimizce desteklenmesiyle tüm arızalar en kısa sürede giderildi. Dün saat 15.30 sıralarında şebeke kontrolü tam anlamıyla sağlandı ancak kesintisiz enerji dağıtımı hizmeti için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu operasyondaki ekiplerimizin kararlı mücadelesine ayrıca dikkat çekmek gerekiyor” dedi.

aw168626-01.jpg

aw168626-02.jpg

Kaynak:İHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.