Şırnak'ta, otizmli çocuklar için farkındalık yürüyüşü

Şırnak'ta, otizmli çocuklar için farkındalık yürüyüşü

Şırnak'ta, '2 Nisan Otizm Farkındalık Günü' etkinlikleri kapsamında Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen yürüyüş müzikli danslarla sona erdi.


 

Şırnak'ta, Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim Kurumları tarafından, '2 Nisan Otizm Farkındalık Günü' nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında, otizme farkındalık yürüyüşü yapıldı. Kent merkezinde yapılan farkındalık yürüyüşüne Vali Ali Hamza Pehlivan, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş, Ömer Kabak Meydanı’ndan başlayıp, Kent Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşte 'Otizmin farkındayız çözümde bir aradayız' yazılı pankart taşınırken, çocuklara da mavi balonlar dağıtıldı. Kent meydanında ise şiirler okundu, otizmli çocuklar tarafından şarkılar söylendi. Daha sonra otizmli çocuklar birbirinden güzel müzikler eşliğinde dans ederek gönüllerince eğlendiler.

              Etkinlikte konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan; “2 nisan Dünya Otizm Farkındalık günü. Bugün hep birlikte bir yürüyüş gerçekleştirdik. Esnafımıza broşürler dağıttık. Katılımcılara broşürler dağıttık. Amacımız bu konuda bir farkındalık oluşturmak. Bugün itibari ile bütün dünyada bir farkındalık oluşturma gayreti söz konusu. Hem ülkemizde hem de dünyada. Özel çocuklarımız birim için çok kıymetli. Aileleriyle birlikte. Değişik vesileler ile özel çocuklarımız ile bir araya geliyoruz. Onların samimiyeti içtenliği içimize işliyor. Yüreğimizde yer ediyor. Bu vesile ile doğuştan veya yaşamın ilk 3 yılında ortaya çıkabilen bu otizm sendromunun erken vakitlerde fark edilmesi bununla ilgili adımlar atılması. Fark edilmesinden sonra da onların eğitimi geliştirilmesi, topluma kazandırılması konusunda kurumlarımız bu gün vesilesi ile üzerlerine düşen görevi gözden geçiriyor. Hemde aileleriyle birlikte her konuda olduğu gibi kaynaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın, birbirine destek olmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha hep birlikte vurgulamış oluyoruz. Bizlerde her zaman olduğu gibi bugünde sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyoruz. Mutluluk duyuyoruz. Bu çocuklarımıza hep birlikte sahip çıkarak, topluma kazandıracağız, kazandırıyoruz. Bu konuda da cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde gerek Milli Eğitim Bakanlığımızın gerek Aile, Sosyal Bakanlığımızın ve ilde de valiliğimiz ile ilgili kurumlarımız bu özel çocuklarımızın topluma kazandırılması konusunda gayret içerisindeyiz. Her geçen günde bu gayretimizi arttırmamız gerektiğini biliyoruz. Özel Eğitim sınıflarımız var. Rehabilitasyon merkezlerimiz var. Orda her geçen gün imkanlar çok daha iyiye gidiyor. Daha da iyiye gidecek. Bu güzel pırıl pırıl çocuklarımız, gençlerimiz ile hep beraber daha güzel günlere doğru yol alacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.