Şırnak'ta PTT Hizmet Binası Neden Yapılmıyor?

Şırnak'ta PTT Hizmet Binası Neden Yapılmıyor?

Şırnak'ta PTT il müdürlüğü binası 2019 yılında yıkılması ile beraber kurum binasız kalarak kiralarda kalmaya başladı. Her ay binlerce lira kira veren PTT İl Müdürlüğü, kendi hizmet binası için herhangi bir girişimde bulunmuyor. Halk bu duruma tepkili.

Şırnak'ta PTT İl Hizmet binası yeni ve modern bir bina yapılacağı söylemiyle kurum binasına 2019 da yıkım kararı verildi . O gün bugündür kiralarda kalan PTT İl müdürlüğü, kendi binasının arsası varken hiçbir proje girişiminde bulunmayarak her yıl milyonlarca lira kiraya ödüyor.
Şırnak'ta hizmet veren birçok resmi kurumun hizmet binası ya yetersiz geliyor ya da vatandaşa hizmet verebilmek adına kiralık binalarda hizmet veriyor. Bu resmi kurumların en başında Şırnak PTT Başmüdürlüğü hizmet binası geliyor. Mevcut hizmet verdiği binaya Aylık binlerce lira kira veren kurum, 2019 yılında mevcut binasının eski olduğu ve yerine daha modern bir bina inşa edileceği söylenerek yıkımı gerçekleştirilmişti. Aradan geçen 5 yıllık süre boyunca yıkımı gerçekleştirilen kurum binasının olduğu alanda yeller esiyor.
İddialara göre 5 yıllık süre boyunca PTT hizmet binasının yeniden yapılması için herhangi bir proje veya işlem yapılmadı. Vatandaşlar ise Şırnak'taki kurum binalarının bir an önce yapılması için yetkililere seslenerek, kirada olan veya hizmet binası yetersiz olan resmi kurumlar için yeni binaların yapılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

PTT HİZMET BİNASININ ESKİ YERİ

whatsapp-image-2023-09-08-at-15-52-07.jpeg

ŞUAN KİRADA KALDIĞI YER

26336.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.