ŞIRNAK’TA “SAĞLIĞA YÜRÜYORUZ, İYİLİK İÇİN ADIM AT” YÜRÜYÜŞÜ

ŞIRNAK’TA “SAĞLIĞA YÜRÜYORUZ, İYİLİK İÇİN ADIM AT” YÜRÜYÜŞÜ

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Türk Kızılay; tüm gönüllüleri ile 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde 81 ilde eş zamanlı yürüyerek, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti.

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı yaşlanmada fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Türk Kızılay; tüm gönüllüleri ile 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Gününde 81 ilde eş zamanlı yürüyerek, sağlıklı yaşamın önemine dikkat çekti. Şırnak Kadın Kızılay koordinasyonunda bir araya gelen yüzlerce kişi ‘hep birlikte sağlığa yürüyoruz’ dediler.

Kızılay, 2030 Stratejik Hedefleri arasında yer alan “Sağlıklı Yaşayan ve Yaşlanan Toplum İçin Çalışmak” başlığıyla sağlıklı yaşam kültürünü geliştiriyor, toplumsal farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri oldu. Kızılay ise 1991 yılından bu yana 3-4 Ekim gününde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş etkinliği düzenleyerek fiziksel aktiviteden uzak bir hayatın beraberinde getirdiği kronik rahatsızlıklara dikkatleri çekiyor. Özellikle Kızılay Kadın gönüllülerinin yoğun katılım sağladığı ve 81 ilde eş zamanlı yapılan yürüyüş etkinliğinde “sağlığa yürüyoruz, iyilik için adım at” yazılı pankartları açıldı.

Şırnak’ta ise Kadın Kızılay öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte, kadınlar, gençler ve çocuklar Ömer Kabak Meydanı’ndan Kent Meydanı’na kadar yürüdüler.

Şırnak Kadın Kızılay sorumlusu Nazlı Altürk; “Fiziksel aktivite, sağlığı koruyup geliştirebilmek ve daha fazla yarar elde edebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir. Toplumun büyük bir çoğunluğunda fiziksel aktivite, “spor” kelimesi ile eşanlamlı olarak algılanıyor. Oysaki fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanıyor. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul ediliyor. Yürüyüş ise ekipmansız ve maliyetsiz yapılabilecek bir fiziksel aktivite konumunda bulunuyor. Sağlığa faydalarının yanı sıra yürümek, yaşam alanlarımızın daha yaşanabilir hale gelmesine hava kirliliğinin azaltılmasına da katkı sağlıyor” dedi.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.