Şırnak'ta Servis Sorunu: Okullar Başladı, Öğrenciler Derse Gidemiyor!

Şırnak'ta Servis Sorunu: Okullar Başladı, Öğrenciler Derse Gidemiyor!

Şırnak merkezde okulların açılması ile beraber eğitimdeki eksiklikler ve sorunlar gün yüzüne çıktı. Evleri merkez dışında yer alan öğrenciler servis eksikliğinden dolayı eğitimlerinden uzak kalıyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber Şırnak merkezde eğitimdeki eksikler gün yüzüne çıktı. Vatandaşların Şırnak Haber73 internet sitemize yaptıkları yoğun şikayetleri arasında özellikle servis sorunu yer alıyor. Okullar başladı ama öğrenciler servis eksikliğinden dolayı derse gidemiyor ve eğitimlerinden uzak kalıyor. Taşınan okulların öğrenci ve velileri zor duruma sokmasının yanı sıra, merkezin dışında yer alan ve servisle okula götürülmesi gereken öğrenciler servis olmadığından dolayı kendi imkanları ile yada saatlerce yürüyerek okula varıyor. Bize ulaşan öğrenci ve veliler yetkili merciilerin bir an önce duruma el atmalarını ve sorunlarının giderilmesini istedi.

SERVİS GİTMEDİ, MUHTAR KENDİ İMKANI İLE ÖĞRENCİLERİ DERSE YETİŞTİRDİ!

Bu sabah, Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan Çevre Yolu altında olan mahallede yer alan öğrenciler servisleri gitmediğinden dolayı mağdur oldular. Öğrencilerin okula yetişmesini sağlamak amacıyla Mahalle Muhtarı Reşit Salğucak, kendi imkanları ile taksi tutarak, öğrencileri derslerine yetiştirdi.

s.jpg

dgasi.jpg

Kaynak:Şırnak Haber73

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.