Şırnak'ta Servis Ücretlerine Zam Geldi! İşte Güncel Fiyat Listesi

Şırnak'ta Servis Ücretlerine Zam Geldi! İşte Güncel Fiyat Listesi

Şırnak'ta 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber servis ücretlerine gelen zamlar velilerin gündeminde. Akaryakıta gelen zamlardan sonra servis ücretlerine de zam geldi. İşte Şırnak'ta güncel servis fiyat listesi.

Şırnak'ta başta olmak üzere il genelindeki öğrenci servis ücretlerinin geçen eğitim ve öğretim yılına göre bir hayli artması, velilerin tepkisine neden oldu. Yükselen döviz kurları nedeni ile akaryakıta gelen zamlar, servis ücretlerininde artmasına neden oldu.

Motorine gelen zamlar, dolaylı olarak herkesi yakından ilgilendiriyor. Nakliyenin ve taşımacılığın motorine bağlı araçlarla yapıldığı günümüzde gelen zam, tüm ürünlere fiyat artışı olarak yansıyor.

ZAM GELDİ

Bunların başında ise servis geliyor. Geçen yıl iki kere fiyatı güncellenen ve mesafeye göre 345 ile 460 TL arasında yapılan öğrenci servis taşımacılığına bu yıl büyük zam geldi. 2023- 2024 eğitim yılının başlaması ile bu sene servis ücretleri 600 tl ile 800 tl arasında mesafeye göre değişkenlik gösteriyor.

Servis sahipleri tarafından talep edilen fiyat uygulanan fiyatın bir hayli üzerinde. Komisyon tarafından uygulanan tarife ise talep edilen fiyattan daha az.

Şırnak’ta yeni eğitim ve öğretim yılında servis ücretleri kilometre başına 600 TL ile 800 TL arasında değişiyor. Geçen eğitim ve öğretim yılına göre yaklaşık 1 kat artan servis ücretleri, velileri kara kara düşündürüyor.

Şırnak'ta Servis Ücretlerinin Kilometre Fiyatı Aşağıdaki Gibidir;

db48e196-5612-46a5-87d9-1dc2aba026ed.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.