Şırnak'ta Susuz Günler Başlıyor: Dönüşümlü Su Uygulaması Devrede! İşte Detaylar
Şırnak Belediyesi, kuraklık nedeniyle şehirdeki içme suyu kaynaklarının azaldığını ve bu nedenle dönüşümlü su uygulamasına geçileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, bu yıl yaşanan yağışsız ve kurak dönemin tüm dünyada olduğu gibi Şırnak'ta da su kaynaklarını olumsuz etkilediği belirtildi.
Belediye, Mijin ve Toptepe hatlarından sağlanan içme suyunun debisinde ciddi düşüşler yaşandığını ve bu durumun devam etmesi halinde şehir genelinde su sıkıntısı yaşanabileceğini vurguladı. Bu nedenle, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için dönüşümlü su verme programının uygulamaya konulduğu ifade edildi.
Açıklamada, "Tüm bu etkenler göz önünde bulundurularak, siz kıymetli hemşehrilerimizin içme suyu temininde mağduriyet yaşamaması için belirlenen program dahilinde abonelerimize dönüşümlü şekilde su verilmesi kararlaştırılmıştır." denildi.
Belediye, vatandaşlardan su tasarrufu konusunda duyarlı olmalarını ve suyu israf etmeden kullanmalarını rica etti. Ayrıca, su kullanımında dikkatli olunması ve gereksiz kullanımdan kaçınılması gerektiği vurgulandı.
İŞTE DÖNÜŞÜMLÜ SU VERME SAATLERİ
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.