Şırnak'ta Tarihi Alanlar Keşfedilmeyi Bekliyor

Şırnak'ta Tarihi Alanlar Keşfedilmeyi Bekliyor

Şırnak bölgesinde geçmiş zamanlardan kalma tarihi alanlar keşfedilmeyi bekliyor. Eski zamanlarda terk edilen köyler daha sonra sivil vatandaşların gidemediği birçok tarihi alan keşfedilmeyi ve vatandaşların kullanımına açılması bekleniyor.

Şırnak Cudi, Gabar ve Bestadereler alanlarında yasaklı bölgeler olduğu için sivil vatandaşların giriş çıkışları yasak ve bu alanlarda atalarımızdan kalan birçok tarihi eser ve yapı keşfedilmeyi bekliyor.

KIRKAĞAÇ-YARIMCA (AVENA BENAT KÖYLERİ)

ŞırnakHaber73 - Şırnak Bölgesinde özellikle Gabar ve Cudi’de yaşayan eski uygarlıkların geride bıraktığı tarihi mekanlardan geriye sadece tabiri caiz ise kırıntılar kalmış.

Bu doğal güzellikler ve tarihi yapılar, Şırnak bölgesinin Nuh Tufanına ev sahipliği yaptığından en eski tarihi uygarlıklara ait kalıntılar olabilir ama gerekli değer verilip korunamadığı için çoğu maalesef tahrip olmuş veya yok olmuştur.

Örneğin bölgede kayaların oyulmasıyla yapılan 7 katlı apartman mağaralar gibi bir çok keşfedilmeyen tarihi eser keşfedilmeyi bekliyor. Bu doğal güzellikler memleketin kullanımına açılırsa hem turistik hem de vatandaşların güzel zaman geçireceği yerler olabilir.

Bazı organizasyonlar tarafından doğa yürüyüşleriyle her yıl yüzlerce kişi ziyaret etmektedir. Tanıtmaya yönelik az bir faydası olabilir ama yeterli olmuyor. Kapsamlı bir çalışma yapılması gerekiyor.

Şırnak Valiliği, Şırnak Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından bu tarihi mekanların gün yüzüne çıkartılıp Dünya turizmine ve bölgenin vatandaşlarına kazandırılması için netice alınacak çalışmalar yürütülmelidir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.