Şırnak'ta toprak yerli tohumla yeşerecek! 765 çiftçiye toplamda 304 ton tohum dağıtıldı

Şırnak'ta Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Tarımsal Arazilerin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" çerçevesinde tohum almaya hak kazanan 765 çiftçiye yüzde 70 hibe ile 304 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü bütçesiyle hayata geçirilen proje çerçevesinde Şırnak ve ilçelerinde tohum desteği almaya hak kazanan 765 çiftçiye 304 ton kırmızı mercimek tohumu dağıtım töreni gerçekleşti.

t1.jpg Tohum Dağıtımı

Şırnak Valisi Cevdet Atay, çiftçilerle yaptığı sohbet sonrasında açıklamalarda bulundu.

765 çiftçiye 304 ton sertifikalı tohum dağıtıldığını belirten Şırnak Valisi Cevdet Atay; “bunun yüzde 70’ini Tarım ve Orman Bakanlığımız, yüzde 30’unu ise çiftçilerimiz karşılıyor. Kendi kaynakları ile. İnşallah hayırlarını, bereketini görürsünüz. Buranın olmazsa olmazı tarımdır, hayvancılıktır. Sizlerde bu işi en güzel şekilde yapmaya çalışıyorsunuz. Bizde devlet olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki senede bu ürünleri gelip tarlalarınızda yerinde görürüz. Tarım İl Müdürlüğümüz burada tarımın geliştirilmesi için ciddi çalışmalar yapıyor” dedi..

t2.jpg Tohum Dağıtımı

Su konusunda modern tekniklerin kullanılmasını talep eden Vali Atay; “Su konusunda sıkıntılarımız var. Burada su kullanımında modern teknikleri, günümüz tekniklerini hep beraber kullanalım. Başlarda maddi olarak bir fazla olabilir. Ama bunun faydasını hep beraber görürüz. Taleplerinizi tarım müdürlüğümüze yapın, arkadaşlarımızda ona göre projelerini hazırlasınlar” dedi.

Tohum Dağıtımı

Şırnak’ta Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 185 ton buğday, 54 ton arpa ve 65 ton kırmızı mercimek tohumu olmak üzere 304 ton dağıtımı yapılması planlanmaktadır.

Şırnak Valiliği ve Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projenin detayları şu şekilde; daha önce Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapan çiftçilerin başvurularının değerlendirilmesi sonucu Merkez 485, İdil’de 83, Güçlükonak’ta 76, Cizre’de 64, Silopi’de 32, Uludere’de 20 ve Beytüşşebap’ta 5 çiftçi olmak üzere 765 çiftçiye toplamda 304 ton tohum dağıtımı yapıldı.

Yüzde 70 Tarım ve Orman Bakanlığı hibeli projede, %30 çiftçi katkılı. Projenin toplam bütçesi 4.917.857,14TL olup; 3.442.500,00TL (%70) Tarım ve Orman Bakanlığı, 1.475.357,14TL (%30) çiftçi katkılı.

sirnak.jpg Tohum Dağıtımı Töreni

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.