ŞIRNAK’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

ŞIRNAK’TA TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Şırnak Merkez ve İlçelerinde trafik haftası etkinlikleri kapsamında şehir giriş ve çıkışlarında araç şoför ve yolcularına yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Vatandaşlara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunan polis ekipleri broşürler de

 

Şırnak Merkez, Cizre, Beytüşşebap ve Silopi İlçelerinde  trafik haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Bu çalışmalar kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Trafik Haftası vesilesiyle sürücülere çeşitli bilgilendirmelerde bulunup broşür dağıttı. Ekipler, sürücülere hem virüse karşı tedbirli olmaları hem de trafik kurallarına uymaları yönünde hatırlatmada bulundu. Şehir giriş-çıkışlarında bulunan kapama noktalarına bilgilendirici afiş ve broşürler asan trafik ekipleri, Orhan Doğan Caddesi kaymakamlık hizmet binası önünde sürücü ve yayalara yönelik emniyet kemeri ve yaya yolu önceliği konularında bilgilendirici faaliyetlerde bulundu.

Taksi duraklarını da ziyaret eden ekipler, sürücüleri trafik güvenliği ve emniyet kemeri konularında bilgilendirerek broşür dağıttı. Şehir içi dolmuş ve minibüsler ile kooperatiflere yönelik denetim ve faaliyet gerçekleştiren trafik ekipleri toplamda yaklaşık 260 sürücü ve yayaya yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi.

Cizre’nin yanı sıra Beytüşşebap ilçesinde emniyet ve jandarma ekipleri tarafından Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Beytüşşebap'ta emniyet ve jandarma ekipleri, ilçe genelinde bulunan farklı uygulama noktalarında Trafik Haftası münasebetiyle sürücüleri bilgilendirerek broşür ve afiş dağıttı. İlçe merkez ve köylerindeki trafik ekipleri sürücüleri durdurarak emniyet kemeri önemini anlattı. Durdurulan araçlarda uygun mesafe korunarak rutin kontroller yapıldıktan sonra sürücülere trafik kurallarının olduğu bilgi notları verildi.

Sürücülerden Abdullah Adıyaman ekiplerin Trafik Haftasını kutladı. Adıyaman, "Güvenliğimiz için gece gündüz yollarda çalışan tüm birimlerimize çok teşekkür ederim. Trafik Haftası nedeniyle bize bilgi notları verildi, emniyet kemerinin önemi anlatıldı. Bu tür uygulamalar sayesinde inşallah kaza riski azalır" dedi.

SİLOPİ'DE TRAFİK POLİSLERİ ŞOFÖRLERİ BİLGİLENDİRDİ

Şırnak’ın Silopi ilçesinde trafik polisleri, kent genelinde araç şoförü ve yolcuları, trafik kuralları konusunda bilgilendirdi.

2-8 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince şoför ve yolculara bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtıldı. Görevli trafik polisi, ilçe merkezinde azami hız sınırının 50 km olduğunu, yayalara geçit önceliğinin verilmesi gerektiği konusunda şoförleri bilgilendirirken, huzurlu bir şekilde eve ulaşmak için trafik kurallarına riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Trafik Haftası nedeniyle ilçede bulunan billboardlara ‘Trafik kuralları aklımda’ yazılı afiş asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.