Şırnak’ta Türkiye Ferdi Kick Boks Şampiyonası başlıyor

Şırnak’ta Türkiye Ferdi Kick Boks Şampiyonası başlıyor

Türkiye Ferdi Kick Boks Şampiyonası 60 ilden 1500 sporcunun katılımı 1-7 Temmuz tarihleri arasında Şırnak’ta yapılıyor. Şırnak’ta gerçekleşen şampiyonada sporcular milli takıma seçilmek için ter dökecek.

              Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Türkiye Kick Boks Federasyonu, Spor Toto ve Şırnak Belediyesi desteği ile düzenlenen Türkiye Ferdi Büyükler ve Gençler Kick Boks Turnuvasına 60 ilden 1500 sporcu katılıyor. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor salonunda gerçekleşen turnuvada sporcular 2 ring ve 2 tatemi üzerinde yapacakları mücadeleler ile milli takıma seçilmek için ter dökecekler.1-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan turnuvanın birinci günü toplantılar ve sporcuların tartılması ile geçecek. 2 Temmuzda ise müsabakalar başlayacak.

              Şırnak’ın çok önemli bir şampiyonaya ev sahipliğini belirten Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı; “2021 yılı takviminde büyükler ve gençler şampiyonasını Şırnak’ta yapıyoruz. Çok önemli bir şampiyona ve 1500 kişi katılacak. Bu şampiyona sonucunda gerek dünya gerekse Avrupa’ya katılacak A Milli Takımızın milli seçme bir müsabakadır. Bu yönden çok önemli buluyorum. Bize bu imkanı veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Müsabakalar 7 gün sürecek gerek bayan gerek erkek sporcularımızın arasında çok güzel müsabakalar geçecektir. Dünya ve Avrupa gittikten sonra orada yapılacak olan şampiyonanın bitimimde ise gelecek yıl gerek dünya oyunları gerekse 2023 yılında yapılacak Avrupa Olimpiyat oyunları katılacak sporcularımızın bir elem müsabakası olacak. Müsabakalarımız pandemi kurallarına göre yapılacaktır” dedi.

ŞIRNAK’I HEP TERÖRLE ANMAK YANLIŞ, ŞİMDİ BİZ SPOR İLE ANIYORUZ.

              Şırnak’ta bu kadar büyük bir turnuvayı düzenlemekte en ufak bir tereddütlerinin olmadığını ifade eden Kayıcı; “Biz Türkiye Cumhuriyetimizin bir evladıyız. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde vatanımıza, milletimize hizmet etmeye her zaman varız. Asla ve asla en ufak bir şekilde bir tereddüdümüz yok. Bir kuşkumuz yok. Bu yıl burada yapılan 3’üncü büyük şampiyona. Daha önce tenis cup vardı. Daha önce rafting vardı. Şuanda da kick boks var. Önümüzdeki hafta da bir festival var. Demek ki Şırnak’ta da bu faaliyetler yapılabiliyormuş. Bütün Şırnaklılar terörist değil. Bunu bu şekilde yorumlamak zaten çok yanlış. Buraya 1500 kişi gelecek. Buraya gelen 1500 kişi belki ön yargı ile gelebilirler. Ama buradan inanın Şırnak halkını, Şırnaklı kardeşlerimizi gördükleri andan itibaren memleketlerine üzülerek gideceklerini düşünüyorum. Çünkü burası bizim vatanımızın çok güzide bir toprağı. Baktığınız zaman Şehri Nuh hakikaten çok güzel bir şehir. Şırnaklı vatandaşların sporcu kardeşlerimizi nasıl bağırlarına bastıklarını görecekler. Demekki faaliyet yapılabiliyor. Bizim devletimizden milletimizden hiçbir zaman kuşkumuz olmadı. Zaten eğer yapılabiliyorsa terör olayı yoktur. Şırnak’ı hep terörle anmak yanlış, şimdi biz spor ile anıyoruz”

              Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ise; “Şırnak’ta bir yıl içinde 5. Ulusal turnuvayı yapıyoruz. Bununda gururunu yaşıyoruz. Şırnak’ımız bir yıkım yaşanmıştı, şehirleri imar ederken, gönülleri ihmal etmemek lazım. Bizde burada sosyal ve kültürel etkinlikleri, spor aktivitelerini ön plana çıkarmaya çalıştık. Cumhurbaşkanımız ve bakanlığımız himayesinde sporu tabana yayıyoruz. Son 4 yılda ilimizde çok büyük spor yatırımları yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bu altyapıların oluşturulmasıyla bu tesislerin yapılmasıyla bizde spor organizasyonlarını almaya çalışıyoruz. Bize destek olan yetkililerimize teşekkür ederim. Türkiye Ferdi Kick Boks Şampiyonası 60 ilden yaklaşık 1500 sporcu katılıyor. Şampiyonanın önemi, dünya ve Avrupa takım seçmelerinin yapılıyor olmasıdır. Bu da mücadelelerin hem önemini hem de güzelliğini artıracak. Burada güzel müsabakalara bizde ev sahipliği yapacağız. Pandemi den dolayı uzun süre antrenörler ve sporcular bir araya gelemediler. Bu turnuva sayesinde tekrar bira araya geliyor. Biz bunu görünce mutlu oluyoruz. Biz burada en güzel şekilde misafirlerimizi ağırlayacağız. 7 gün boyunca biz burada ev sahipliği yapacağız ve güzel müsabakalar izleyeceğiz” dedi.

 

img-4553.JPGimg-4540.JPGimg-4560.JPGimg-4549.JPG

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.