Şırnak'ta Yaklaşan Yerel Seçimlerde İlginç Adaylar! Bir Almanya’dan Biri İsviçre’den Geldi

Şırnak'ta Yaklaşan Yerel Seçimlerde İlginç Adaylar! Bir Almanya’dan Biri İsviçre’den Geldi

Şırnak'ta yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partiler, belediye başkan adaylarını belirlerken ilginç isimlere yer veriyor. Dem Parti İdil Belediye Eş Başkan Adayı İsviçre’den, Uludere Adayı ise Almanya’dan geldi.

31 Mart 2024 yapılması planlanan yerel seçimlere sayılı günler kalırken, seçim öncesi ilginç olaylar yaşanmaya başlandı. 37 yıl önce Şırnak'tan İsviçre'ye göç eden Süryani kökenli Türkan Kayır, İdil ilçesi için DEM Parti'den belediye eş başkan adayı oldu. Aynı zamanda, 20 yıl önce Almanya'ya göç eden Ali Ürek ise Uludere ilçesi için DEM Parti'den belediye eş başkan adayı olarak gösterildi.

İdil'in Süryani adayı Türkan Kayır, doğduğu topraklara 37 yıl sonra geri döndü. 1972 yılında İdil'de doğan Kayır, ailesiyle birlikte 37 yıl önce Avrupa'ya göç etti. Şimdi ise DEM Parti'nin Süryanilere verdiği kontenjandan Belediye eş başkan adayı olarak seçildi. Eğer seçilirse, İdil'in ikinci Süryani Belediye Başkanı olacak. İdil'de, 1966-1979 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Süryani Şükrü Tutuş'un ardından ikinci bir Süryani başkan olması bekleniyor.

dem-turkan-kayir.jpg Av.Doğan Adıbelli ve Türkan Kayır

Uludere ilçesi için DEM Parti'nin adayı Ali Ürek ise 54 yaşında. Ürek, İlk, orta ve lise eğitimini Uludere'de tamamladıktan sonra ailesiyle birlikte 1993 yılında İstanbul'a göç etti. Daha sonra ise Almanya'ya gitti. Almanya'da restoran işleten ve emlakçılık yapan Ürek, 23 yıl sonra Şırnak'a dönerek DEM Parti'den Uludere belediye eş başkan adayı oldu. Ürek, Feride Ender ile birlikte eş başkan adayları olarak seçime girecek. Ayrıca, Ürek'in AK Parti'nin Uludere ilçesi adayının yeğeni olduğu da belirtiliyor.

ali-urek.jpg Ali Ürek

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum