Şırnak'ta Yatırım, İstihdam ve İş Geliştirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Şırnak'ta Yatırım, İstihdam ve İş Geliştirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Şırnak Valisi Cevdet Atay liderliğinde Şırnak Valiliği toplantı salonunda Yatırım, İstihdam ve İş Geliştirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Şırnak Valisi Cevdet Atay'ın öncülüğünde gerçekleşen "Şırnak Yatırım, İstihdam ve İş Geliştirme Toplantısına," Vali Yardımcısı Talha Altuntaş, TSO Başkanı Osman Geliş, Şırnak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Şimşek, TPAO Şırnak Bölge Müdürü Oğuz Şahin, ilgili kurum müdürleri ve iş insanlarının katılımıyla gerçekleşti

Enerji Sektöründe Şırnak'ın Potansiyeli

Toplantı, özellikle "Güneş Enerjisi, Rüzgâr Enerjisi, Petrol, Yer Altı-Yer Üstü Zengilikleri, Sağlık ve Seracılık" gibi alanlarda yapılması planlanan yatırımları ele aldı. Şırnak'ın enerji sektöründeki potansiyeli, güneş ve rüzgâr enerjisi projeleriyle birleştirilerek önemli bir çıkış yakalamaktadır.

atay-3.jpg Toplantı

Yatırım ve İstihdam Olanakları

Değerlendirmelerde, bölgede gerçekleştirilecek olan enerji projelerinin yanı sıra, petrol, yer altı-üstü zenginlikleri, sağlık ve seracılık gibi sektörlerdeki yatırım fırsatları da detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantı, sadece ekonomik büyümeye değil, aynı zamanda bölgede istihdamın artırılmasına da odaklanarak kapsamlı bir şekilde ele alındı.

atay-4.jpg Toplantı

Bölgesel İşbirlikleri ve Gelecek Projeler

Şırnak'ın yatırım potansiyelini maksimize etmek amacıyla, toplantıda bölgesel işbirlikleri ve gelecek projeler üzerinde yoğunlaşıldı. Vali Cevdet Atay'ın liderliğindeki bu inisiyatif, bölgenin ekonomik dengesini güçlendirmeyi ve sürdürülebilir bir kalkınma sağlamayı hedeflemektedir.

Şırnak, Geleceğe Yatırım Yapıyor

Şırnak'ın enerji, sağlık, ve tarım gibi sektörlerdeki potansiyeli, gerçekleştirilen toplantıda ortaya konan projelerle daha da güçleniyor. Vali Atay'ın liderliğindeki bu adım, Şırnak'ı sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve istihdam artışıyla geleceğe taşıma hedefiyle atılmış önemli bir adımdır.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.