Şırnak’ta Yaz Kur’an Kurslarına Büyük İlgi

Şırnak’ta Yaz Kur’an Kurslarına Büyük İlgi

Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an Kurslarında eğitim başladı.

Şırnak İl Müftülüğü, Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde devam ediyor.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgileri ilk almaya başladığı yaz Kur'an kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Şırnak merkez ve ilçelere bağlı camiler ve uygun mekanlarda yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgi gösteriliyor.

Kursları ziyaret eden Şube Müdürü Halil Kılınç; “Yaz Kur'an Kurslarımızın ilk bir haftasını geride bıraktık. Ziyaret ettiğimiz kurslarda genel olarak öğrenci katılımının iyi olduğunu gördük. Hocalarımızın kursa ve öğrencilere karşı ilgi, alaka, düzen ve tertibinin iyi olduğuna şahit olduk” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kurslarda denetimlerini sürdüren Murakıp Veli Tatar da şu şekilde konuştu: “Bizler kurslarda hocalarımızın dikkat etmeleri gereken hususları hatırlatarak kendilerine gerekli rehberliği sağlıyoruz. Şu ana kadar hocalarımızın hassasiyeti sayesinde kurslarımızda herhangi bir sorunla karşılaşmadık.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.