Şırnak’tan Gazze’ye Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Şırnak Belediyesi, Ramazan ayının ruhunu Gazze’ye taşıyarak kardeşlik ve dayanışma mesajı verdi. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Gazze’de her gün binlerce Filistinli vatandaşa iftar yemeği ikram ettiklerini belirterek, Ramazan’ın bereketini paylaşmanın önemine dikkat çekti.
Başkan Yarka yaptığı açıklamada, “Şırnak Belediyesi olarak Gazze’de kurduğumuz iftar sofralarında, her gün binlerce kardeşimize yemek ikram ediyor, Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhunu yaşatıyoruz. Temennimiz, acı ve gözyaşının yerini huzur ve sükûnetin aldığı o mübarek topraklarda, ezanın çağrısıyla yeniden aynı sofralarda buluşabilmek. Rabbim kardeşliğimizi daim, birlik ve beraberliğimizi güçlü kılsın” dedi.
Şırnak Belediyesi, bu etkinliklerle sadece Gazze’de yaşayanlara destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda kültürel ve insani bağları güçlendirmeyi de hedefliyor.
Belediye yetkilileri, iftar sofralarının Ramazan boyunca devam edeceğini ve her gün binlerce Filistinliye ulaşmayı planladıklarını ifade etti.





Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.