Şırnak'tan Sonra Bir Müjde de Diyarbakır'a Verildi: 18 Milyonluk Proje Hayata Geçiyor

Şırnak'tan Sonra Bir Müjde de Diyarbakır'a Verildi: 18 Milyonluk Proje Hayata Geçiyor

TPAO son zamanlarda enerjide dışa bağımlılığı azaltmak ve yeraltı kaynaklardan yararlanmak için petrol kuyularını açmaya devam ediyor.Şırnak ve birçok ilde yaptığı çalışmalardan sonra şimdi de Diyarbakır'ın Eğil ve Ergani ilçesinde bir projeye imza atıyor

TPAO Diyarbakır'ın 2 ilçesinde 18 milyon lira değerinde 2 petrol kuyusu açıyor. Enerji Günlüğü internet sitesinde yer alan haberlere göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ili, Eğil ilçesi Musan Köyü sınırları içinde 1 adet lokasyon alanında Oyalı-1 petrol tespit kuyusu açılması planlanıyor. Faaliyet alanında döner sondaj yöntemi kullanılacak.

Oyalı-1 tespit kuyusu 25000 metrekarelik AR/TPO/K/L44-D1,D2 ruhsat numaralı sahada yer alıyor. 9 milyon TL yatırımla yürütülecek faaliyet, bir tespit sondajı faaliyeti olduğundan faaliyet kapsamında üretim söz konusu olmayacak.

kuyu.jpg Petrol Kuyusu

Ergani'de de Petrol Kuyusu Açılacak

Türkiye Petrolleri AO (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ili, Ergani ilçesi, Dereboyu-1 köyü sınırları içinde 1 adet lokasyon alanında Dereboyu-1 petrol tespit kuyusu açılması planlanıyor. Dereboyu-1 tespit kuyusu ARİ/TPO-NTP/K-L43-c1-c2 ruhsat numarasında yer alıyor. 9 milyon bedelli faaliyet, bir tespit sondajı faaliyeti olduğundan faaliyet kapsamında üretim söz konusu olmayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum