Soba kullanacaklar dikkat! Kömür yardımı başladı! Başvurular E Devletten

Soba kullanacaklar dikkat! Kömür yardımı başladı! Başvurular E Devletten

Soğuk havalar geldi ısınma derdi başladı. Soba yakacaklar için kömür yardımı başvuruları başladı. İşte kömür yardımı için tüm detayları sizin için haberimizde derledik.

Kış aylarının başlaması ile vatandaşların ısınma sıkıntısı da başladı. Dar gelirli ailelerin gözü devletin verdiği kömür yardımında. Kömür yardımı başvuruları için heyecan dorukta! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 81 ilde geçerli olacak kömür yardımı detaylarını açıkladı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. İşte kömür yardımı hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar:

Kömür Yardımı Nedir ve Kimlere Verilir?

Kömür yardımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere sunulan bir yakacak yardımıdır. Kömür yardımından faydalanabilmek için şu kriterler geçerlidir:

Sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler,

Sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler (2023 yılı için 3.800,78 TL).
Kömür yardımı miktarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bölgenin iklim koşulları, geçmiş yıllara ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri göz önünde bulundurularak belirlenir. 2023 yılı kömür döneminden itibaren Bakanlık, miktarları açıklayacaktır.

komur-001.jpg Kömür Yardımı

Başvurular Nasıl Yapılır?

Kömür yardımı başvuruları e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyenler şu adımları izlemelidir:

E-devlet sayfasına giriş yapın.

“Yeni Başvuru” seçeneği üzerinden ailenizle ilgili bilgileri eksiksiz doldurun.
“Devam Et” dediğinizde “Kömür Yardımı” seçeneği karşınıza gelecek.
Kömür yardımı başvurusu yapan ve kabul edilen kişiler, kış aylarının başlamasından önce kömürlerini alabiliyor. Teslimat ise kış ayları öncesinde belirlenen sevkiyat programına göre gerçekleştiriliyor. Geçerli başvuruların ardından belirlenen kişilere kömür yardımı yapılacak ve ihtiyaç sahipleri bu desteği alabilecekler. Unutmayın, başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak ve tarihler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacaktır. Türkiye'nin farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için sunulan bu önemli hizmet hakkında daha fazla bilgi edinmek için e-Devlet üzerinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.