Sosyal medyadan kaçak vergi ihbar dönemi başladı! İhbar edene ödül verilecek

Sosyal medyadan kaçak vergi ihbar dönemi başladı! İhbar edene ödül verilecek

Gelir İdaresi Başkanlığı vergi kaçağı için sosyal medyadan ihbar edilebilmesi için sosyal medya hesapları açtı. Sosyal medyada whatsapp, bip, instagram gibi sosyal medya sitelerinden ihbar edilebilecek. İhbar eden kişilere ödül verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı X’ten, GİB’in yeni devreye aldığı kanallara ilişkin paylaşım yaptı.

İHBAR EDENE ÖDÜL

Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelelerinin devam ettiğini bildiren Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Vatandaşlarımızın daha kolay ve hızlı bir şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığımız yeni kanalları devreye aldı. İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10’u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek.”

SOSYAL MEDYADAN İHBAR HESAPLARI AÇILDI

Gelir İdaresi Başkanlığının açtığı sosyal medya ihbar hesapları şu şekilde,

X hesabı: gibihbar

İnstagram: gibihbar

WhatsApp: 05521890189

Bip: BİP Vergi İhbarı Servis

Ayrıca E-devlet aracılığı ile “Vergi Kayıp ve Kaçağına İlişkin İhbar Bildirimi” menüsünden veya VİMER ihbar hattını (189) arayarak da bildirebilir.

Bu yolları kullanan vatandaşlar, düşük KDV oranı uygulaması, IBAN/PTT çeki yolu ile ödeme talep edilmesi, fiş/fatura verilmemesi, başka işletmenin POS cihazının kullanılması, mükellefiyet kaydının olmaması, sahte/yanıltıcı belge düzenlenmesi veya kullanılması, personel ücretinin elden ödenmesi, kira gelirinin beyan edilmemesi, tapu harcının eksik ödenmesi, kaçak ürün satışının yapılması gibi konu başlıklarında vergi ihbarında bulunabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.