Steam Türkiye'den çekiliyor, Steam Türkiye'den neden çekiliyor?

Steam Türkiye'den çekiliyor, Steam Türkiye'den neden çekiliyor?

Steam, platformu üzerinden Türk Lirası desteğini kaldırma kararı aldı. 20 Kasım itibariyle, kullanıcılar oyunlarını ve hesaplarındaki bakiyeleri dolar birimine çevirebileceğini açıkladı. Steam Türkiye'den neden çekiliyor? Steam türkiye usd

Steam, geniş bir oyun dağılımı platformu olarak kullanılan bir dijital video oyunu dağıtım platformudur. Ancak, Türkiye’de de hizmet sunan Steam, artık Türk Lirası desteğini 20 Kasım 2023 sonu itibariyle sonlandıracağını açıkladı.

STEAM TÜRKİYE’DEN NEDEN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Steam yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi,

“Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık.

Arjantin ve Türkiye’deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.”

Ayrıca, Steam’de hâlihazırda Türk Lirası cinsinden devam eden bir aboneliği olan kullanıcılar için de önemli bir değişiklik yapıldı. Bu kullanıcıların mevcut abonelikleri sona erdiğinde, abonelikleri otomatik olarak sona erecek. Bundan sonra, Steam hesabınızın abonelik yöntemi sayfasından aboneliğinizi USD (Amerikan Doları) cinsinden devam ettirebilecek.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum