SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI

SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1 Nisan’da başlayan su ürünleri av yasağının 30 Haziran 2023 tarihinde sona ereceğini duyuruldu.

Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İl genelinde tüm iç sularımızda 2023 yılı Su Ürünleri Av Yasağı 1 Nisan 2023 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2023 tarihinde sona erecektir. 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre; İç sularımızda (göl, gölet, nehir, baraj) 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında Sazan, Kadife, Şiraz, Sudak, Tatlı Su Levreği, Yayın, Karabalık ve Yılan Balığı türlerinin avlanmaları yasaktır. Su sıcaklığına bağlı olarak Nisan Mayıs Haziran ayları iç su balıklarının üreme yumurtlama dönemidir” ifadelerine yer verildi.

Av yasağı döneminde amatör ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığının yasak olduğu belirtilen açıklamada, yasak boyunca yetiştiricilik ve deniz balıkları hariç, diğer iç su balıklarının her ne suretle olursa olsun avlanması, satışı ve naklinin yasak olduğu, avlanmanın yasak olduğu tarihler arasında avlanan ve su ürünlerini satan kişiler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sularımızdaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığın ve balıkçıların geleceği için konuluyor.

“Balık Neslini Yok Etmeyelim, Avlanma Yasağına Uyalım, Uymayanları Uyaralım”

Bütün ikazlara rağmen yasaklara uymayanların Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine, en yakın emniyet ve jandarma birimlerine, belediye zabıta ekiplerine bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.