Suriye'de ABD Üslerine Saldırı Düzenlendi!

Suriye'de ABD Üslerine Saldırı Düzenlendi!

İsrail Filistin savaşının devam etmesi ile beraber ABD, İsrail'i desteklediğini belirtmişti. Bunun üzerine Filistin'i desteklediklerini belirten guruplar Suriye'de bulunan ABD Üslerine saldırı gerçekleştirdi.

Irak'ta bulunan Şii milislerin Suriye'nin Şeddadi bölgesinde bulunan ABD üssüne saldırıda buldular. Milisler saldırıyı iki insansız hava aracıyla gerçekleştirildiği aktarıldı.

Suriye’nin güneyinde yer alan ABD üssüne İran destekli Irak'ta bulunan Şii milislerinin saldırıda bulunması üzerine Lübnan'daki Hizbullah Telegram hesabından açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, "Irak'taki İslami direniş cephesi, Suriye’nin Haseke kentinin güneyindeki Şeddadi ABD Askeri Üssü'ne 2 İHA ile saldırı gerçekleştirdi." denildi.

ZAİYAT HAKKINDA BİLGİ VERİLMEDİ
Gerçekleştirilen saldırı sonrası hakkında zaiyat hakkında detay verilmedi.

8 Ekim'de açıklamada bulunan Hizbullah, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda "tarafsız" olmadıklarını ve Filistinli gruplara destek verdiklerini duyurmuştu.

Ardından Hizbullah ile İsrail ordusu arasında Lübnan'ın güney sınırında çatışmalar başlamıştı.

HEDEFLERİ VURURUZ TEHDİDİ
Bu gelişmelerle eş zamanlı İran destekli Iraklı Şii milisler de Hizbullah ile Hamas'ın yanında yer aldıklarını, ABD'nin savaşa müdahil olması halinde Irak ve Suriye'deki hedeflerinin vurulacağı tehdidinde bulunmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçen hafta yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'de ABD ile koalisyon güçlerine yönelik 17-26 Ekim arasında toplam 16 saldırı düzenlendiğini bildirmişti.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.