Suriye'nin Tel Abyad kentinde patlama: 2 Türk  Polis'i şehit oldu

Suriye'nin Tel Abyad kentinde patlama: 2 Türk Polis'i şehit oldu

Suriye’nin Tel Abyad kentinde PKK/PYD'nin bombalı eylemlerde kullanmak üzere hazırlandığı patlayıcıların bulunup, imha edilmesinde sırasında yaşanan patlamada 2 Türk ile 1 Suriyeli yerel polis şehit oldu, 7'si Türk 11 polis de yaralandı.

Türkiye ile Suriye yerel polisi, terör örgütü PKK/PYD'nin Türkiye'de bombalı eylem düzenleyeceği, bu eylemlerde kullanılacak patlayıcıların Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında, Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Suriye'nin Tel Abyad'da bulunduğu istihbaratı sonrası çalışma başlattı. Belirlenen adreste yapılan aramada, terör örgütüne ait patlayıcılar bulundu. Patlayıcıların imha edilmesi sırasında, öğle saatlerinde patlama meydana geldi. Şiddet patlamada 2 Türk polisi ile 1 yerel polis, şehit oldu. 4'ü yerel, 7'si Türk 11 polis de yaralandı. Yaralılar, bölgeden tahliye edilip, Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

ŞANLIURFA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Şanlıurfa Valiliği'nden de yapılan açıklamada, "Akçakale sorumluluk bölgesinde bulunan Tel Abyad bölgesi polis noktasında yapılan arama-tarama çalışmalarında; PKK-PYD terör örgütünün ülkemiz genelinde yapmayı planladığı bombalı saldırı eylemlerinde kullanacağı patlayıcı malzemeler tespit edilmiş olup, bu patlayıcı maddeler infilak etmiştir. Olay esnasında; 2 polis memurumuz şehit olmuştur, 1 yerel polis memuru şehit olmuştur. 4'ü yerel olmak üzere 11 polis memuru hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı polislerimiz Akçakale Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiş olup, tedavilerine başlanılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Aziz milletimizin başı sağ olsun" denildi.

BAKAN KOCA: YARALILAR, 8 AMBULANS VE 2 UMKE TİMİ İLE ŞANLIURFA'YA NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Suriye Tel Abyad'da gerçekleşen patlamada şehit olan polis memurları; Özgür Barçın ve Resul Barutçu için taziye mesajı yayınladı. Bakan Koca paylaşımında "Suriye Tel Abyad'da meydana gelen patlamada Özel Harekata mensup iki polisimiz şehit oldu, 7 polisimiz yaralandı. Yaralılar, 8 ambulans ve 2 UMKE Timi ile Şanlıurfa'ya nakledilmiştir. Şehit olan kahraman polislerimize Allah'tan rahmet; yakınlarına, milletimize, Polis Camiasına başsağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyorum. Bir an önce şifa bulmaları için elimizden geleni yapacağız" açıklamalarında bulundu.

EMNİYET VE MSB'DEN TAZİYE MESAJLARI

Suriye Tel Abyad'da gerçekleşen patlama sonucu şehit olan 2 polis memuru için Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) taziye mesajları yayımlandı. EGM resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Milletimizin başı sağolsun" ifadeleri kullanılırken, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın "Barış Pınarı Harekat bölgesinde bulunan Suriye-Telabyad bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinde, PKK/PYD terör örgütünce bombalı saldırı eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlanan patlayıcı maddelerin tespiti ve imhası sırasında meydana gelen patlamada, Polis Memurlarımız Özgür Barçın ve Resul Barutcu yaralanmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabır dilerim" açıklaması paylaşıldı.

MSB'nin resmi Twitter hesabından yapılan taziye mesajında ise "30 Nisan 2023 tarihinde şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Suriyenin Tel Abyad kentinde patlama: 2 polis şehit

ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye'nin Tel-Abyad bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında PKK/PYD terör örgütü tarafından, bombalı saldırı yapmak üzere hazırlanan patlayıcı maddelerin imhası sırasında şehit olan polis memuru Özgür Barçın'ın acı haberi Ankara'nın Sincan ilçesindeki ailesine verildi. Şehit Özgür Barçın'ın Sincan'daki baba evine taziye çadırı kuruldu.

Evli ve 3 çocuğu olduğu öğrenilen Şehit Özgür Barçın'ın cenazesinin Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndan törenle Ankara'ya uğurlanacağı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.