Talasemi Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Fidan Dikildi

Talasemi Hastalığına Dikkat Çekmek İçin Fidan Dikildi

Şırnak Talasemi Derneği tarafından vefat eden talasemi hastası Sibel Bartan anısına Silopi Dicle Ortaokulu'da 70 fidan dikildi.

Şırnak Talasami Derneğinden yapılan açıklamada; “Vefat eden Talasemi hastası Kardeşim Sibel Bartan anısına ve hayatını kaybeden talasemi, lösemi hastaları ve hala bu hastalıklarla mücadele eden hastalarımızın hatıraları adına öğrenci kardeşlerimiz ile birlikte Silopi Dicle Orta Okulunda 70 adet Fidan dikimi gerçekleştirdik. Hem doğaya katkı sunmak, hem de hastalarımızın isimlerini fidanlarda yaşatalım istedik. Hayatını kaybeden Talasemili, Lösemili kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar diliyoruz. Tedavisi devam eden hastalarımıza da acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca bu tür hastalar için bir şey yapmak isteyen vatandaşların en yakın Kızılay kan merkezine gidip 3 tüp kan örneği vererek kök hücre bağışında bulunarak onlara hem umut olup hem de onları hayata bağlayabilecekleri gibi onlara yaşama şansı verebilecekleri aktarıldı.

 Törende katkılarından dolayı İlçe Tarım Müdürü Mustafa Osmanoğlu’na, Dicle Ortaokulu Müdürü Yunus Gönül’e, öğretmenlere, geleceğin teminatı olan öğrencilere, değerli basın mensuplarına teşekkür edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.