Tarihi Mir Bahçesi Yeni Görünümüne Kavuştu  

Tarihi Mir Bahçesi Yeni Görünümüne Kavuştu  

Reze Mir olarak bilinen tarihi Mir Bahçesi Cizre Belediyesi’nin yürütmüş olduğu çalışmalarla birlikte yeni görünümüne kavuştu.

Cizre Belediyesi’nin Hamidiye Kışlası Mir bahçesinde 19 bin metrekarelik alan üzerinde başlattığı peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Cizre Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mir parkında; ağaçlandırma, aydınlatma direkleri, oturma bankları ve sanatsal figürlerin yerine konulması ile yeni ve modern bir görünüm kazanmış oldu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Davut Sinanoğlu; “İlim İrfan Şehri olan Kadim Cizre’yi güzelleştirmek, buraya gelen misafirlerin ve yerli turistlerin ilçemizde güzel alanlarda konaklayıp vakit geçirmelerini sağlamak adına çalışmalarımıza her geçen gün daha bir özenle devam ediyoruz. Bu kapsamda Cizre Kalesinin dibinde Dicle Nehri Kenarında yapımı devam eden Mir Bahçesinde peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Mir Bahçesi ilçemiz için hayırlı olsun, vatandaşlarımızdan da ricamız kendileri için yapılan bu hizmetlere sahip çıkmaları ve yeşil alanları korumalarıdır” dedi.

019a2273-1.jpg019a6364.jpg2-20.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.