Tarım ve Orman Bakanlığı 1.500 Tarım İşçisi Alımı için Kura Sonuçlarını Açıkladı! İşte Sonuçlar

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.500 Tarım İşçisi Alımı için Kura Sonuçlarını Açıkladı! İşte Sonuçlar

Bakanlık, Taşra Teşkilatlarında İstihdam İçin Kura Çekimi Sonuçlarını Duyurdu: İşçi Adaylarına Belgelerini Teslim Etme Süreci Başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 1.500 tarım işçisi alımı için başvuruların ardından kura çekiminin sonuçlarını açıkladı. Kura çekimi, 27 Şubat 2024 tarihinde Ankara 68. Noteri Sevgi KÖSEBALABAN Vekili İmzaya Yetkili Başkâtip Mehmet MERCAN tarafından gerçekleştirildi. 668 iş ilanı koduna başvuran adayların son dört rakamı dikkate alınarak yapılan çekiliş, 28 Şubat 2024 tarihinde tamamlandı.

4857 sayılı İş Kanunu kapsamında işçi olarak atanmaya hak kazanan asıl hak sahiplerinin göreve başlaması için gerekli evrakların teslim edilmesi gerekmektedir. Bu evraklar arasında kimlik kartı, 2 adet fotoğraf, ikametgah belgesi, adli sicil durum belgesi, askerlik durum belgesi, öğrenim belgesi ve sağlık raporu bulunmaktadır. Özel şartlarda belirtilen ilanlar için ek belgelerin de talep edileceği belirtilmiştir.

Başvuru sahipleri, belgelerini 07-19 Mart 2024 tarihleri arasında, Cumartesi ve Pazar günleri hariç olmak üzere, Bakanlık Personel Genel Müdürlüğüne teslim etmelidir. Belgelerin şahsen teslim edilmesi gerektiği vurgulanmış olup, posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Belge teslimi sırasında resmi bir vekâletname ile başvuru yapılması gerektiği de belirtilmiştir. Belgelerin incelenmesinin ardından atama işlemleri gerçekleştirilecek ve niteliklere uymayan veya yanıltıcı beyanda bulunan adayların atamaları yapılmayacaktır.

Başvurmayan veya şartları taşımayan adayların yerlerine sırasıyla yedek adaylardan talepte bulunulacak ve şartları sağlayan adaylar arasından atama işlemleri yapılacaktır. Bu süreç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Personel Genel Müdürlüğünün internet sitelerinde duyurulacaktır.

İlan, kura sonucu yerleşmeye hak kazanan adaylar için tebligat niteliğinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.