Taş Kırarak 9 Çocuğunu Okutan Şırnaklı Babanın İlham Veren Hayatı

Taş Kırarak 9 Çocuğunu Okutan Şırnaklı Babanın İlham Veren Hayatı

Şırnak’ın İdil ilçesinde yaşayan Abdulhamit Tuzan, taş işçiliği yaparak 10 çocuğundan 9’unu okutuyor. Tuzan, “Biz zamanında okuyamadık ama çocuklarımı okutmak niyetindeyim ve bunun için ısrarlıyım.” diyor.

Abdulhamit Tuzan, 49 yaşında bir taş işçisi. 6 yıldır ilçedeki arazilerde bulduğu ve kırarak şekil verdiği taşları duvar, bahçe ve yollara döşeyerek geçimini sağlıyor. Daha önce köyde tarım işleriyle uğraşan Tuzan, çeşitli imkansızlıklar nedeniyle liseyi bitirdikten sonra eğitimini sürdürememiş.
Anadolu Ajansının aktardığı habere göre, Tuzan, eğitime büyük önem veriyor ve 10 çocuğundan eğitim öğretim çağındaki 9’unu okutuyor. Bir kızının İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde, bir oğlunun Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünde, bir oğlunun da Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde okuduğunu söylüyor. Bir oğlunun Batman Fen Lisesi, diğer oğlunun ise İdil Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 2 kızının ortaokulda, 1’i kız 1’i erkek 2 çocuğunun da ilkokulda eğitim gördüğünü belirtiyor.

tas-4-001.jpg Taş Kırarak Çocuklarını Okutan Baba

Tuzan, “200-300 kilogramlık taşları kırarak, çocuklarımı okutuyorum. Biz zamanında okuyamadık. Tecrübe ettikçe okumanın kıymetini daha iyi anlıyoruz. 9 öğrenciyi okutmak kolay değil, yüküm ağır ama onları okutmaya kararlıyım.” diyor. 4 yaşındaki çocuğunu da okutmaya, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan çocuklarını da üniversiteye göndermeye kararlı olduğunu dile getiriyor. Çocuklarının da bunun için çok çalıştığını söylüyor.

tas-1-001.jpg Taş Kırarak Çocuklarını Okutan Baba


Tuzan, çocuklarının eğitimlerini tamamlayıp, iyi görevlerde yer alıp, ülkeye hizmet etmesini istiyor. Ailelere çocuklarını okutmaları çağrısında bulunuyor. “Bir yerden kısın, onları okumayı ihmal etmeyin. ‘Okula gönderdim elimden gelen budur’ deyip sırtımızı onlara çeviremeyiz. Bu işin peşini bırakmamak, ısrarla çocukları okutmak lazım. Çünkü şartlar onu gerektiriyor. Ne şartlarda çalıştığımı çocuklarım görüyor. Onlara, ‘Siz benim gibi olmayın, hayatınızı okuyarak kurtarın.’ diyorum. Sağlığım el verdikçe taş kırmaya devam edeceğim, çocuklarımı okutacağım.” diyor.

tas-7.jpg Okuyan Çocuklar
tas-2.jpg Taş Kırarak Çocuklarını Okutan Baba
tas-5-001.jpg Taş Kırarak Çocuklarını Okutan Baba ve Çocukları

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.