Tatar: “Enflasyon farkı bir zam değildir"

Tatar: “Enflasyon farkı bir zam değildir"

Türkiye Kamu-Sen Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar, 2022 yılı ilk ve ikinci yarıyıl zamlarının Aralık ayında yaşanan enflasyon karşısında eridiğini açıkladı.

2021 yılı enflasyon rakamları ve memur maaşlarına yapılacak artışlara ilişkin açıklamada bulunan Türkiye Kamu-Sen Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar, enflasyonun yalnızca 1 ayda 13,58 arttığı ve 2021 yılının tamamı için 36,08 olduğunu dile getirdi.

Memurlara geçen yılın ikinci yarısı için verilen 3’lük zamın da henüz alınmadığına dikkat çeken Kamu-Sen Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar, 2022 yılı ilk ve ikinci yarıyıl zamlarının da sadece Aralık ayında yaşanan enflasyon karşısında eridiğini söyledi.

Yılbaşı gecesi yapılan doğalgaz, elektrik ve akaryakıt fiyatları ile vergi, harçlar ve ulaşıma gelen zamların ve döviz kurundaki artışın hayatın her alanında fiyatları doğrudan etkilediğine dikkat çeken Kamu-Sen Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar; “Artık aylık enflasyonun çift haneli rakamlara ulaştığı bu dönemde memurlara ve emeklilere 6 ay için 5 zam yapmak hiçbir vicdana sığmaz. Ortaya çıkan enflasyon farkını bir lütufmuş yeni bir zammış gibi göstermek doğru değildir. Enflasyon farkı memur ve emeklilerin 2021 yılında eriyen maaşlarının geç kalmış ve yetersiz bir telafisidir” ifadelerini kullandı.

“Enflasyon farkı bir zam değildir. Yaşanan fiyat artışları karşısında sıkıntı yaşayan memur ve emeklinin, kuşa dönen maaşlarına 6 ay önce yapılması gereken zammın gecikmiş bir telafisidir. Enflasyon farkı sıfır zam demektir” diyen Kamu-Sen Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin toplu sözleşmenin daha başlamadan hükmünü yitirdiğini söyledi.

Kamu-Sen Şırnak İl Temsilcisi Turgut Tatar; ekonomik şartlar altında bu maaşların hakkaniyet, adalet ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmadığını vurgulayarak; “Birçok kesim için destekler getirildi, memurlar da kendileri için bir destek bekliyor. En düşük memur maşı asgari ücretin bile altında kalmak üzere. Yetkililer taleplerimizi görmezden gelirse 2022, memur ve emekli için sürdürülemez bir yıl olacak. Bu enflasyon rakamları karşısında tarafların bir araya gelmesi, 2022 ve 2023 yılı zamlarının yeni ekonomik gerçekler ışığında belirlenmesi kaçınılmaz olmuştur. Bunu sağlamanın yolu memurlara ve emeklilere gerçek anlamda maaş artışı getirecek ek zam ve refah payı talebimizin hayat bulmasından geçmektedir” şeklinde konuştu.

Memur ve emekliler için artık bıçak kemiğe dayandı ifadesini kullanan Tatar, “bu bütçeyle yaşamak imkânsız hale gelmiştir. Ek zam ve refah payı olmadan, 5+7 ile 2022 yılının sonu, memur ve emekli için karanlıktır” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.