TBMM'den Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi: 3 Bin Lira

TBMM'den Emeklilere Bayram İkramiyesi Müjdesi: 3 Bin Lira

"TBMM'de kabul edilen düzenlemeyle emeklilerin bayram ikramiyesi miktarı 3 bin liraya çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu artışı ekonomide kalıcı refah artışını hedefleyerek duyurdu. 1-9 Nisan tarihlerinde hesaplarda.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen düzenlemeyle, emeklilerin bayram ikramiyesi miktarı 3 bin liraya yükseltildi. Bu kararla, emekliler her bayram döneminde 3 bin lira ikramiye almış olacaklar. Bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı'ndan önceki hafta hesaplara aktarılacak.

Bayram ikramiyesinden kimlerin faydalanabileceği de belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanabilecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılacağını açıkladı. Erdoğan, bu iyileştirmenin bütçeye maliyetinin 300 milyar liradan fazla olduğunu belirtti. Ayrıca, ekonomide kalıcı refah artışını hedeflediklerini ve bu doğrultuda adımlar attıklarını vurguladı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.