Nesli Tehlike Altındaki Saz Kedisi Trafik Kazasında Telef Oldu

Nesli Tehlike Altındaki Saz Kedisi Trafik Kazasında Telef Oldu

Gaziantep Karkamış'ta nesli tehlike altındaki saz kedisi, bir aracın çarpması sonucu telef oldu. Çevre bilincinin artırılması ve bu tür olayların önlenmesi için sürücülere önemli uyarılar yapıldı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde nesli tehlike altında olan bir saz kedisi, trafik kazası sonucu hayatını telef oldu. Karkamış ilçesinde meydana gelen olayda, bir araç nesli tehlike altındaki saz kedisine çarpıp kaçtı. Durumu fark eden vatandaşlar, talihsiz hayvanın telef olduğunu belirledi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, çarpan aracın tespiti ve sürücünün yakalanması için çalışmalar başlattı.

Saz kedileri, Türkiye'de İç Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerindeki göl, nehir ve çay kenarlarında yer alan sazlık alanlarda yaşamaktadır ve bu türün nesli tehlike altındadır. Bu üzücü olay, doğanın korunması ve nesli tehlike altındaki hayvanların güvenliği konusunda alınması gereken önlemleri bir kez daha gündeme getirdi.

Bu tür olayların önüne geçebilmek için sürücülerin daha dikkatli olması ve çevresel farkındalığın artırılması büyük önem taşımaktadır.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.