Terör Örgütü Pkk’nın Saldırıları Vatandaşlar Tarafından Kınandı

Terör Örgütü Pkk’nın Saldırıları Vatandaşlar Tarafından Kınandı

Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı ve Batman 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı’na terör örgütü PKK tarafından maket uçaklarla düzenlenen saldırı Şırnak’ta yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

Terör Örgütü PKK tarafından dün gece Şırnak 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı ve Batman, 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Meydan Komutanlığı’na yapılan saldırı Şırnak’taki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

Merkez Yeni Mahalle’de bulunan Geylani Cami’si önünde bir araya gelen kalabalık buradan ellerinde Türk bayrakları ile Sanat Sokağı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık ‘Kahrolsun PKK, İşbirlikçi HDP’, ‘Şehitler Ölmez Vatan bölünmez’, ‘Türk Kürt Kardeştir, PKK kalleştir’ sloganları atıldı.

Sanat sokağında konuşan Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan; “Biz Şırnak olarak huzurun ne olduğunu gördük. Kardeşliğin ne olduğunu biliyoruz. Berber bir arada yaşamanın gücünü kuvvetini biliyoruz. Ve biz bu birlikteliği sağladıkça birileri bu kardeşlik hukukunu bölmek için elinden gelen mücadeleyi verecek. Çünkü burada PKK adına varlığını sürdüren her türlü siyasal organizasyonlarda dahil olmak üzere günün İsrail’den, emperyalist Amerika’dan almaktadır. Biz kendi içimizdeki birliğimizi berberliğimizi böldürmeyeceğimizi buradan bütün dünyaya haykırıyoruz. Bizler huzurlu bir ortamın hasreti içerisindeyiz. Yine tekrardan bu toplumun huzurunu bölmek için kendilerinin hazırladıkları tuzakladıkları düzeneklerle mühimmat yüklü maket uçaklarla yine bu şehrin üzerine saldırılarda bulunmaya çalıştılar. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Halk huzurunun, kardeşliğinin yanında ve buradan bir kez daha haykırıyoruz el çeksinler bu toplumun üzerinden. Bu toplum onları istemiyor. Onların varlığını istemiyor. Onların faaliyetini istemiyor. Bu toplum yalnızca kardeşliğini, dostluğunu, birliğini istiyor. Ve biz bu huzuru sağlamak için canımızı verme pahasına buradayız ayrılmıyoruz. Dün yapılan saldırıları tüm Şırnaklı hemşerilerim adına esef ve lanetle kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar Kürt halkı devletinin yanındadır” dedi.       Memur-Sen Şırnak il Başkanı Abdullah Çatı ise kalabalık adına yaptığı basın açıklamasında; “Bugün dün gece Şırnak ve Batman illerimize gerçekleştirilen hain saldırıyı kınamak ve lanetlemek için burada toplanmış bulunuyoruz. Tabi bu saldırılar şunu gösteriyor. PKK’nın bittiğini gösteriyor. Sıkışan PKK fareler gibi, mağaralara sıkışan PKK şimdi şehir eylemleri ile kendini güçlü göstermeye çalışıyor. Bittiler, inşallah sonları geldi. Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığımıza ve Batman'daki İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığımıza maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuş ve çok şükür ki her hangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Kardeşlikle var olmak, kardeşlik ırmağında hep birlikte akmak için buradayız. Hep birlikte teröre ve ihanete karşı ayaktayız. Vesayetin emir eri ve işgal aracı; Terör Koalisyonu; PKK’yı lanetleyip, birlikteliğimizi tüm dünyaya göstermek için buradayız. Ey! PKK Haçlı İttifakının emir eri: Elinize emperyalizm tarafından verilen silahları bırakın. Artık yeter! Kandan ve katliamdan beslenmeyin. Siyonizmin kanlı senaryolarında figüran olmaktan vazgeçin. Milletin iradesine, bu kardeşlik atmosferine teslim olun. Diz çökeceksiniz. Aman dileneceksiniz. Ebedi kardeşliğimiz karşısında çaresizce yalnızlaşacaksınız. Değerleri kuşananlar burada. Dayanışma ruhu ile hareket edenler burada. Yeter Artık diyoruz. Sabrımızı sınamayın. Unutmayın. Unutmayacağız” dedi.

pkknin.jpgpkkninn.jpgpkkninns.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.