Terörle Mücadelede Emniyetin Göz Bebekleri ‘Kadın Özel Hareket Polisleri’

Terörle Mücadelede Emniyetin Göz Bebekleri ‘Kadın Özel Hareket Polisleri’

Terörle Mücadelede Emniyetin göz bebekleri Kadın Özel Hareket polislerinin zorlu eğitim şartları ve operasyonlarını DHA görüntüledi.

Kadın Polis Özel Harekatçı; “Kadın ve erkek özel harekatçılar olarak aynı zorlu eğitimleri alıyoruz. Vatan için birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

Terörle Mücadelenin en yoğun yaşandığı illerden biri olan Şırnak’ta görev yapan Kadın Özel Harekat Polisleri vatandaşların huzuru, güvenliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü için terörle mücadeleyi başarılı bir şekilde sürdürüyor. Aldıkları 6 aylık zorlu eğitimden sonra Doğu ve Güneydoğu’daki zorlu coğrafyalarda göreve başlayan Kadın Özel Harekat Polisleri(PÖH) terör örgütlerine göz açtırmıyor.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli Kadın Özel Harekat Polisleri gece gündüz elleri tetikte görevlerinin başındalar.

Her Türlü coğrafi ve iklim şartlarında vatan savunmasını hakkıyla yerine getiren Kadın Polis Özel Harekat Timleri donatıldıkları yerli ve milli silahlarla tam donanımlı ekipmanları ile vatandaşın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Polis Özel Harekat timleri, eğitim sahasında gördükleri teorik eğitimleri çıktıları zorlu arazi şartlarında pekiştiriyorlar.

Yakın muharebe atışlarında hedefi ıskalamayan Kadın Özel Harekat Polisleri, 200 metreden ise keskin nişancılar hedefi 12’den vurarak teröristlere korku salıyor.

Kobra, Kirpi ve Ejder Zırhlı araçlar ile operasyonlara çıkan Kadın Polis Özel Harekatçılara araçlardan yapılan atışlarla destek sağlanıyor.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadelede şehit olan polis memurlarının isimlerini zırhlı araçların üzerine yazarak, onların hatırasını yaşatıyor.

Kadın Polis Özel Harekatçı; “Özel Harekat çocukluk hayalimdi. Bu mesleğin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bizim geçmişimiz vatan için gözünü kırpmadan canını feda eden kahramanlarla dolu. Bizler özel harekat polisi olarak bu şerefli üniformayı giymekten her zaman onur ve gurur duyuyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için bu şerefli ve kutsal görevi her şarta başarılı bir şekilde yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 6 aylık özel harekat eğitimi alıyoruz. Bu eğitimler bittikten sonra şubelerimizde her daim eğitimlerimiz devam etmektedir.

Silah ve araçlarımız yerli ve millidir. Görevlerimizde gerek eğitimlerimizde bunları kullanmaktayız.

Herkeste bir aile özlemi vardır. Biz vatanımız için buradayız. Vatan sevgisi de bizde her şeyden önce gelir. Kadın ve erkek özel harekatçılar olarak aynı zorlu eğitimleri alıyoruz. Vatan için birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.