Terörle Mücadelede Şehit Olan 176 Polisin Anısına Fidan Dikildi

Terörle Mücadelede Şehit Olan 176 Polisin Anısına Fidan Dikildi

TÜRK Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 176'ncı yılı dönümü ve Polis Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında Şırnak'ta, terörle mücadelede şehit olan 176 polis için fidan dikildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 176'ncı kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası kutlamaları nedeniyle Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nce çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlik kapsamında, Şırnak'ta görev yaptıkları sırada terörle mücadelede şehit olan 176 polisin anısına fidan dikildi. Cizre ilçesi karayolundaki polis kontrol noktasında fidan dikim törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Yarka, 23'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, polis kıyafetli çocuklar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fidan dikiminde her fidana şehit polislerin isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı kartlar asıldı.

Şehitlerin anısına dikilen fidan etkinliğinde konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, şehitlerin hatırası devlet ve millet için çok değerli olduğunu söyledi. Vali Pehlivan, "Bu fidanları kendileri de birer fidan olan, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği beraberliği, şanlı bayrağımızın ilelebet gönderde dalgalanması ve renginin asla solamaması için canını feda eden 176 emniyet şehidimiz hatırasına dikeceğiz. Şehitlerimizin hatırası milletimiz için, devletimiz için her türlü takdirin üstünde çok kıymetli, çok değerli. Gelen nesillerimiz onların hatırasına her meslek grubunda sahip çıkıyor. Güvenlik güçlerimiz hem terörle mücadele konusunda hem güvenlik ve asayiş ile ilgili konularda gece demeden gündüz demeden koşturuyorlar görev yapıyorlar. Ve bu görevleri yaparken zamanlarının çoğunu mesaide geçiriyorlar. Aileleri de bu bağlamda fedakarlık yapıyor. Ben bu vesile ile emniyet mensuplarımızı şükranla selamlıyorum. Aynı şekilde ailelerine de şükranlarımı ifade ediyorum. İşte geleceğimizin umudu çocuklarımızla beraberiz. Hepsi pırıl pırıl umut saçıyor. Bize milletimize devletimize güç veriyor. Onların en iyi şekilde, huzurlu, güvenli ortamlarda yetişmesi için gerek emniyet, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri'miz ve bütün kurum ve kuruluşlarımızla gerek Şırnak ilimizde gerekse yurdumuzun her köşesinde arkadaşlarımızla birlikte bu mesai devam ediyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.