THY Duyurdu: 5 Bin Personel Alımı Yapılacak

THY Duyurdu: 5 Bin Personel Alımı Yapılacak

Türk Hava Yolları Şirketi (THY) 5 bin personel alımı yapacağını duyurdu. İşte personel alımının başvuru şartları ve detayları...

Türk Hava Yolları (THY), 2024 yılında büyük bir işe alım hamlesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 5 bin yeni çalışanı bünyesine katmayı hedefleyen THY, uçuş ve yer ekipleri başta olmak üzere çeşitli pozisyonlarda iş imkanları sunuyor. Bu kapsamlı alımlar arasında özellikle ikinci pilot aday adaylarının da yer aldığına dikkat çekiliyor.

İş İlanları ve Olanaklar

THY, "Take-Off 101", "Take-Off Jr." ve "Take-Off Cadet" gibi iş ilanlarıyla adaylara geniş bir yelpazede kariyer fırsatları sunuyor. Bu ilanlar aracılığıyla uçuş ve yer çalışanı pozisyonlarında çalışacak kişilere kapılarını aralıyor. THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay'ın açıklamalarına göre, 2024 yılında yaklaşık 5 bin kişiyi işe almayı planlıyorlar.

Part-Time Öğrenci Programı

THY'nin sunduğu Part-Time Öğrenci programı ise lisans eğitimi gören üniversite öğrencilerine önemli bir fırsat sunuyor. Bu program sayesinde öğrenciler, eğitimlerini sürdürürken aynı zamanda iş hayatını deneyimleme şansına sahip oluyorlar. Başvurular için 1 Ocak 1998 ve sonrasında doğmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma şartı aranıyor. Başvuruların 10 Mart 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtiliyor.

Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı Alımı

THY'nin öne çıkan programlarından biri de Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere İkinci Pilot Aday Adayı) programıdır. Bu program, lisans mezunu olan ve belirli yaş aralığında olan bireylere ikinci pilot olma fırsatı sunmaktadır. Başvurular 31 Aralık 2003-1 Ocak 1994 tarihleri arasında doğmuş kişiler için açıktır. Başarılı olan adaylar, 2 sene boyunca eğitim alacaklar ve bir dizi avantajdan yararlanacaklar. Başvuruların 30 Nisan 2024 tarihine kadar devam edeceği belirtiliyor.

İş Başvuruları ve Detaylar

THY'nin tüm iş ilanlarına "kariyer.thy.com" internet sitesi üzerinden başvurulabilmektedir. Adaylar, ilgili pozisyonlar için gerekli olan şartları ve başvuru süreçlerini detaylı bir şekilde bu platform üzerinden inceleyebilirler.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.