Ticaret Bakanlığı'nın Yeni Kararı: Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında Bugünden İtibaren Uygulanacak

Ticaret Bakanlığı'nın Yeni Kararı: Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında Bugünden İtibaren Uygulanacak

Ticaret Bakanlığı'nın Yeni Kararı: Berber, kuaför ve güzellik salonları, 1 Temmuz'dan itibaren haftanın bir günü kapalı olacak. İşletmelerin kapalı olacağı günler valilikler tarafından belirlenecek.

Ticaret Bakanlığı, bugün itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olacağını duyurdu. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bu karar sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda alındı ve 18 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülke genelindeki tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki kararın, sektör paydaşlarının önerileri dikkate alınarak titizlikle değerlendirildiği belirtildi. Bu kararın uygulanmasında her ilin sektörel yapısı, işletme profili ve tüketici tercihleri göz önünde bulundurularak valiliklerin belirleyeceği günlerde kapalı olunacağı vurgulandı.

Açıklamada, "Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek. Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Bu karar ile hem işletmelerin hem de çalışanların dinlenme imkanı bulacağı, aynı zamanda hizmet kalitesinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Ticaret Bakanlığı'nın bu kararı, sektör temsilcileri ve tüketiciler tarafından olumlu karşılandı.

aaa.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.