Ticaret Borsası kurbanlık tavsiye fiyatlarını açıkladı

Ticaret Borsası kurbanlık tavsiye fiyatlarını açıkladı

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, kurbanlık tavsiye fiyatlarını açıkladı.

Bağlamış, Kayseri Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Veterinerler Odası ve Kasaplar Odası ile komisyon oluşturarak Kurban Bayramı öncesi kurbanlık tavsiye fiyatlarını belirlediklerini ifade etti.

KİLOGRAM BAŞINA NE KADAR OLACAK?

Yaptıkları istişarelerde, canlı kilogram fiyatını erkek büyükbaşta 150 lira, erkek küçükbaşta 125 lira, damızlık vasfını yitirmiş dişi büyükbaşta 140 lira, dişi küçükbaş koyunda 100 lira olarak belirlediklerini anlatan Bağlamış, vakıf, dernek, yardım kuruluşları için erkek büyükbaş 135 lira, damızlık vasfını yitirmiş dişi büyükbaşta 125 lira olarak belirlendiği dile getirdi.

1436055929014.jpgKayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış

Bağlamış, kesim ücretinin büyükbaşta 2 bin 500 lira, küçükbaşta 500 lira, büyükbaş parçalama, paylama fiyatının 2 bin lira, küçükbaşın 500 lira, 1 kilogram kıyma çekim ücretinin de 8 lira olarak belirlendiğini kaydetti.

Kentte yeteri kadar küçükbaş ve büyükbaş hayvan bulunduğunu vurgulayan Bağlamış, vatandaşları bayram öncesi yapılan spekülasyonlara kesinlikle inanmamaları konusunda uyardı.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bağlamış, vatandaşların kurbanlık hayvan alırken dikkat etmelerini gereken hususları da şöyle sıraladı:

"Vatandaşlarımız belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilir. Küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış, yüksek ateşi olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik hayvanlar satın alınmamalıdır. Hayvan kesiminde ise Tarım ve Orman Bakanlığından ruhsat almış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftlikleri tercih edilmeli. Et çekimini ise Kurban Bayramı'nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil de hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda ve marketlerde yaptırmalarını önemle rica ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.