TKDK Şırnak'ta Kırsal Kalkınma İçin Yola Çıkıyor! İlk Adım Atıldı

TKDK Şırnak'ta Kırsal Kalkınma İçin Yola Çıkıyor! İlk Adım Atıldı

Şırnak'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) İrtibat Ofisi bugün resmen hizmete girdi. Açılışa Şırnak Valisi, üniversite rektörü ve çeşitli kurum temsilcileri katıldı.

Şırnak'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi'nin açılışı bugün gerçekleştirildi. Açılışa Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdurrahim Alkış, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Şırnak SGK İl Müdürü Yahya Beroje ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

TKDK Şırnak İrtibat Ofisi, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası binasında kuruldu ve il protokol üyelerinin katılımıyla resmi olarak hizmete girdi.
Açılışta konuşan TKDK Şırnak İl Koordinatörü Erdal Çelik, "Bugün burada, artık Şırnak ilimizin TKDK desteklerinden faydalanacağı müjdesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. TKDK, 2007 yılında kurulmuş olup, kısa sürede Türkiye'nin en deneyimli ve etkili kurumlarından biri haline gelmiştir" dedi.

b5590c26-5b4b-4bd5-a635-d8079d123147.jpg

Çelik, TKDK'nın kuruluş amacını açıklarken, "Avrupa Birliği aday ülke konumundaki Türkiye'nin kırsal kalkınmasını desteklemek için verilen fonları etkin bir şekilde kullanmayı amaçlıyoruz. Öncelikli hedeflerimiz arasında kırsaldan kente göçü önlemek, tersine göçü teşvik etmek, Avrupa Birliği standartlarında işletmeler kurmak ve mevcut işletmeleri bu standartlara ulaştırmak bulunmaktadır. Ayrıca, kırsal alan ile şehir arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak da en büyük amacımızdır. Kurumumuz, tarımı ve kırsal kalkınmayı destekleme odaklı çalışmalar yürütmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.