TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Diyarbakır'da mağaza açılışında konuştu:

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Diyarbakır'da mağaza açılışında konuştu:

"An itibarıyla 796 şirkette kayyum görevimiz var. 40 bin 61 çalışanımız var ve aktif olarak da 70,4 milyar Türk lirası seviyesinde bir yapımız var"

DİYARBAKIR (AA) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, "An itibarıyla 796 şirkette kayyum görevimiz var. 40 bin 61 çalışanımız var ve aktif olarak da 70,4 milyar Türk lirası seviyesinde bir yapımız var." dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Gülal, Vali Münir Karaloğlu ile Diyarbakır'da bir mobilya mağazasının açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan Gülal, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aidiyeti ve iltisakı tespit edilen bazı şahıslara ait varlıkların TMSF tarafından yönetilmesine karar verildiğini belirtti.

"An itibarıyla 796 şirkette kayyum görevimiz var. 40 bin 61 çalışanımız var ve aktif olarak da 70,4 milyar Türk lirası seviyesinde bir yapımız var. Devraldığımızda dedik ki; bu şirketler bize milletimizin emaneti." ifadesini kullanan Gülal, bu şirketlerin istihdam üretmeye, çalışmaya, yatırım yapmaya devam edeceğini aktardı.

Vali Karaloğlu da kentte açılan her yeni iş yerinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek açılışların şehirdeki pozitif havayı güçlendirdiğini dile getirdi.

Salgının etkili olduğu 2020'de Diyarbakır'da 229 şirketin kapandığını aktaran Karaloğlu, buna karşın 1994 yeni şirketin açıldığını söyledi.

Diyarbakır’daki huzur ve güven ortamına değinen Karaloğlu şöyle konuştu:

"Allah'a hamdolsun son 5 yıldır bölgede de Diyarbakır'da da bir huzur ortamı var. Bölgede bu ve benzeri yatırımlara aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi bağlamında da bakmak lazım."

Açılışa, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Bellona Aranan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arancak ve iş insanları yer aldı.

Gülal ve Karaloğlu açılışın ardından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada incelemelerde bulundu.

TMSF Başkanı Gülal daha sonra Valiliği ziyaret ederek Karaloğlu ile görüştü.


AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.