TPAO 150 Personel Alımını Durdurdu!

TPAO 150 Personel Alımını Durdurdu!

Geçen ay Şırnak’a 120’yi aşkın personel alımı gerçekleştiren TPAO Genel Müdürlüğü, Batman Bölge Müdürlüğü’ne almayı planladığı 150’ye yakın eleman alımını durdurdu. Alımın bir an önce yapılmasını isteyen işsiz gençler: “Kara altının başkenti unutulmasın”

TPAO Genel Müdürlüğü, Batman Bölge Müdürlüğü’ne almayı planladığı yeni personel alımını durdurması, Batmanlı işsizler arasında tepkilere yol açtı. Şırnak-Gabar’da çıkan ‘Siyah Altın’ın Batmanlı petrol emekçilerinin emeği olduğunu da belirten Batmanlı işsiz gençler: “Şırnak’a eleman alınmasına karşı değiliz. TPAO kısa bir süre önce Şırnak’a ardından da Genel Müdürlüğe yeni eleman alımı gerçekleştirdi. Batman’a da 150’ye yakın personel alınacaktı. Batman bölgesi için eleman alımının durdurulduğuna dair söylentiler yaygınlaştı. Siyah altının başkenti unutulmasın” diye konuştular.

TPİC ŞIRNAK’A KAYDI

TPİC Batman Bölge Müdürlüğü’nün de eleman alımında önceliği Şırnak bölgesine tanıdığını ileri süren Batmanlı işsiz gençler, şunları kaydetti: “TPİC hemen her hafta Şırnak’ta eleman alımı yapıyor. Batman ‘Bölge’ olduğu halde TPİC yeni elemanları Şırnak’tan alıyor. Batman bölgesine alınacak elemanlar için Ankara’da mülakat yapılıyor. Şırnak’ta ise eleman alımı yerinde gerçekleştiriliyor. Son dönemlerde Şırnak’ta çok sayıda personel alımı yapan TPİC’in, Batman bölgesi için de aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Şırnak’ta alınan elemanların çoğu ‘ağır iş’ gerekçesiyle işi bırakıyor. Yine bu görev Batmanlı petrol emekçilerine kalıyor.”

Kaynak:Batman Çağdaş Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.