TPAO Şırnak’ta 148 personel alımının sonuçlarını duyurdu! Alım süreci şeffaf işledi mi?

TPAO Şırnak’ta 148 personel alımının sonuçlarını duyurdu! Alım süreci şeffaf işledi mi?

TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne alınacak 148 personel alımını, yapılan mülakat sınavından sonra nihai sonuçları duyurdu. Personel alımına ilişkin süreç nasıl işledi?

TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne 9 Uzman Yardımcısı, 16 Mühendis, 1 Avukat olmak ve farklı meslek grupları ile farklı mezuniyet bölümlerine göre 26 lisans mezunu, 122 Ön Lisans mezunu olmak üzere toplam 148 personel alımının sonuçlarını duyurdu.

TPAO kazanan adayların belirtilen evrakları 12 ağustos tarihine kadar teslim edilmesini istedi.

PERSONEL ALIMINA İLİŞKİN SÜREÇ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

*TPAO 9 Mayıs 2024 tarihinde, ulusal düzeyde 26 lisans mezunu ve Şırnak düzeyinde 122 ön lisans mezunu, farklı unvanlarda ve mezuniyet bölümlerine göre KPSS puan türüne göre en az 60 puan şartı ile 148 personel alımını duyurdu.

*TPAO 24 Mayıs 2024 tarihinde ön lisans mezunu olan ve gerekli puan ile şartları taşıyan adayların isim listesini duyurarak 3-6 Haziran 2024 tarihleri arasında Şırnak merkez de bulunan Acar Plaza da mülakat yapılacağını duyurdu.

*27 Haziran 2024 tarihinde gerekli şartları taşıyan lisans mezunu adayların ise Ankara’da TPAO Genel Müdürlüğünde 8-12 Temmuz tarihleri arasında mülakat yapılacağını duyurdu.

SONUÇLARIN İSİM LİSTESİ NEDEN PAYLAŞILMADI?

*TPAO 25 Temmuz 2024 tarihinde nihai kazanan, işe yerleşen adayların evrak teslim sürecinin başladığını duyurdu. Mülakata giren adayların isim listesi duyurulurken işe yerleşen adayların isim listesi paylaşılmadı. Adaylar kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle TPAO Aday Portalından sadece kendisine ait sonucu görüntüleyebiliyor.

Şeffaflık örneği olarak, sonuçların isim listesi yanında alınan KPSS puanı ve mülakat puan listesinin birlikte paylaşılması gerekiyor.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum