TPAO Şırnak’ta Gabar ve Bestesor İçin İhaleye Çıkıyor
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Şırnak Bölge Müdürlüğü, Bestesor merkezli ve Gabar Dağı çevresini kapsayan geniş ölçekli bir lojistik hizmet alımı için ihaleye çıkıyor. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek çalışma kapsamında, kauçuk lashing dâhil olmak üzere treylerlerle kule malzemeleri ve kimyasal maddelerin taşınması sağlanacak.
12 Ay Süreyle 40 Treyler Hizmet Verecek
İhale konusu iş; TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğü’nün petrol sahaları başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm noktalara, 12 ay boyunca 40 adet sürücülü treyler kiralanmasını kapsıyor. Taşıma hizmeti “kullan-öde” yöntemiyle yürütülecek ve ödemeler TL/KM esasına göre yapılacak. Araçlar, günün 24 saati esasına göre kimyasal maddeler, kuyu ve kule ekipmanları, boru çeşitleri (tubing, casing), pompa ve yüzey tesis ekipmanlarının taşınmasında kullanılacak.
Araç sayısı ve yük miktarı, sahadaki ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterebilecek. Hizmete ilişkin tüm teknik detaylar ise ihale dokümanları ve sözleşme eklerinde yer alıyor.
İhalenin Yapılacağı Yer ve Tarih
İhale, 30 Ocak 2026 Cuma günü saat 10.00’da TPAO Şırnak Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhalenin kayıt numarası ise 2026/83278 olarak açıklandı.
İşin Kapsam Alanı Türkiye Geneline Yayılıyor
Taşıma hizmeti yalnızca Şırnak ile sınırlı kalmayacak. Bestesor Depolama Alanı, TPAO’ya bağlı tüm petrol sahaları ve ihtiyaç duyulması halinde Türkiye’nin 81 ilini kapsayacak şekilde yürütülecek.
İhaleye Katılım Şartları Netleşti
İhaleye katılmak isteyen firmaların; ticaret ve/veya sanayi odası kayıt belgeleri, imza sirküleri, geçici teminat, iş deneyim belgeleri, K1 Yetki Belgesi ve ihale dokümanının satın alındığını gösteren banka dekontunu teklif dosyasında sunmaları gerekiyor. Ayrıca iş ortaklıkları ihaleye katılabilecek, ancak konsorsiyumlara izin verilmeyecek.
Mesleki ve teknik yeterlilik kapsamında, son beş yıl içinde benzer taşıma işlerine ait iş deneyimini gösteren belgeler aranacak. Treyler, kamyon veya tanker araçlarla yapılan yük ve malzeme taşıma işleri benzer iş olarak kabul edilecek.
En Düşük Teklif Kazanacak
İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecek. Tekliflerin geçerlilik süresi ihale tarihinden itibaren en az 90 gün olacak. Geçici teminat tutarı ise teklif bedelinin en az yüzde 3’ü oranında olacak.
TPAO tarafından yapılan açıklamada, ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 3/g maddesi kapsamında ve TPAO Mal ve Hizmet Alımı İhale Yönetmeliği hükümlerine göre gerçekleştirileceği bildirildi.
Bu önemli ihale ile birlikte, Gabar Dağı ve çevresindeki petrol sahalarında lojistik faaliyetlerin daha etkin ve kesintisiz yürütülmesi hedefleniyor.
Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.