TPAO’nun Acele Kamulaştırma Kararına Şırnak Milletvekilinden Soru Önergesi

TPAO’nun Acele Kamulaştırma Kararına Şırnak Milletvekilinden Soru Önergesi

Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak il sınırları içerisinde bulunan Bılmat Mevkii’nde TPAO'nun talebiyle acele kamulaştırma kararı verilen arazilerle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a soru önergesi verdi.

Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak il sınırları içerisinde bulunan Bılmat Mevkii’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) talebiyle acele kamulaştırma kararı verilen arazilerle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a soru önergesi verdi.

İrmez, önergesinde, Bılmat Mevkii’nde mülkiyeti yurttaşa ait olan araziler hakkında TPAO talebiyle acele kamulaştırma kararı verildiğini, mülk sahipleri ile herhangi bir iletişime geçilmediğini ve karar verilen arazilerde tarım ve hayvancılık yapıldığını belirtti.

Acele kamulaştırma kararının istisnai bir yöntem olduğunu ve uygulanması için kamu yararının gözetilmesi gerektiğini vurgulayan İrmez, Bakan Bayraktar’a şu soruları yöneltti:

  • Bılmat Mevkii’nde acele kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar var mıdır, bu kararın makul sebepleri nelerdir?
  • Acele kamulaştırma kararı verilen araziler için neden mülk sahipleriyle anlaşma yoluna gidilmemiştir?
  • Acele kamulaştırma kararı verilen arazilerde hangi kamu yararı söz konusudur?
  • Şırnak’ta kamulaştırma kararı alınacak hangi bölgeler söz konusudur?
  • Şırnak ve ilçelerinde son beş yılda kamulaştırma ve acele kamulaştırma kararı alanın kaç taşınmaz vardır ve yurttaşa ne kadar ödeme yapılmıştır?

İrmez, önergesinin Anayasa’nın 98’inci, TBMM İçtüzüğü’nün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.