Trafik ışıklandırmaları ile kaza noktaları ortadan kaldırılıyor

Trafik ışıklandırmaları ile kaza noktaları ortadan kaldırılıyor

         Cizre Belediyesi tarafından trafik kazalarına sebep olan noktalarda trafik sinyalizasyon sistemleri çalışmaları başlatılıyor.

         Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, Kent İçi Ulaşım Planı kapsamında daha önce planlamaları yapılan ve vatandaşların memnuniyetini sağlayacak en önemli hizmetlerden biri olan trafik sinyalizasyon ihalesi sonrasında belirlenen noktalarda trafik ışıkları konularak kazaların önlenmiş olacağını, “yayalara öncelik” verilecek olup uygulamaların daha da arttırılması amacı ile her geçen gün bu çalışmaların hız kazanacağını söyledi.

         Cizre Belediyesi Hizmet Binası kavşağı üzerindeki trafik ve yaya güvenliğini medeni seviyelere ulaştırmak amacı ile ilk olarak bu kavşakta trafik sinyalizasyon sistemleri çalışmaları başlatıldı.

         Cizre’nin her noktasında yapılan çalışmaları yakından takip ve kontrol eden Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Tunç, yapılan çalışmanın yaya güvenliğini önceleyen, kazalara sebebiyet veren kavşaklar üzerinde Prof. Dr. Mahmut Özbay Hoca’ya hazırlattırılan “Kent İçi Ulaşım Planı” kapsamında icra edildiğini belirtti.

         Kaymakam Tunç, belediye tarafından kent içi trafikte kuralların öncelendiği sinyalizasyon sisteminin vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde talep edilen bir hizmet olduğunu, vatandaşların memnuniyetini sağlayan her türlü hizmeti önceleyerek hizmet üreteceklerini belirtti.

         İlk etapta Mem u Zin Bulvarındaki Belediye Hizmet Binası kavşağı ve Merkez TOKİ önündeki alana konulan trafik sinyalizasyon sisteminin ilçede daha da yaygınlaştırılacağım belirten Kaymakam Tunç, trafik kazalarına sebep olan diğer noktalarda da trafik sinyalizasyon uygulamalarına geçileceğini müjdeledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.