Türk Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Tatar: İsveç Nefret Ve İnsanlık Suçu İşlemiştir

Türk Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Tatar: İsveç Nefret Ve İnsanlık Suçu İşlemiştir

Türk Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar, İsveç’te Kutsal Kitap Kur’an-ı Kerimi yakan şahıs ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Türk Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar yaptığı açıklama ile İsveç hükümetine sert tepki göstererek, “Türk Eğitim Sen Şırnak şubesi yönetim kurulu adına Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’i yakma eylemine izin veren İsveç’li yetkilileri kınıyor ve bu rezaleti lanetliyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Tatar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “İsveç’in yaptığı ifade düşünce özgürlüğüne girmez, İsveç’te yapılanlar bir nefret ve insanlık suçudur. Türkiye diplomatik ve hukuki süreçleri kullanarak en sert tepkiyi göstermelidir. İsveç’te yaşanan gelişmeler yıllardır terör örgütlerinin propaganda alanı haline gelmesinin yanında bugün Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik yapılan saldırı artık son hadde ulaşmıştır. Yapılan provokasyonla İsveç’in yaptığı saldırı kabul edilemez, bu bir haçlı zihniyetinin İslamofobi anlayışıyla Türk’e ve islam’a karşı düşmanlığın ortaya çıkmasıdır. Bu bir insanlık ve nefret suçudur. İsveç’in NATO üyeliği konusunda tüm milletvekillerinin TBMM’de ortak irade koyması elzem olmuştur. Milli ve manevi değerlerimize yapılan aleni saldırıları ifade özgürlüğü kılıfıyla himaye eden İsveç’in müttefik hüviyetinin asla olamayacağı artık aşikardır. Konu ile ilgili Türkiye Hukuki ve demokratik haklarını kullanarak gerekli tepkiyi göstermelidir”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.