Türk-İş’in 70’inci Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Basın Açıklaması Yapıldı

Türk-İş’in 70’inci Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Basın Açıklaması Yapıldı

Şırnak İl Özel İdaresi Yol İş Sendikası İş Yeri Baştemsilcisi Kadri Dehşet, Türk-İş’in 70’inci Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla sendika binasında basın açıklamasında bulundu.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu TÜRK-İş’in 70’inci Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Şırnak İl Özel İdaresi YOL-İŞ Sendikası İşyeri Baş temsilcisi Kadri Dehşet yaptığı basın açıklamasında; “Türk-İş’in mücadelesi Herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için verilen mücadeledir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en eski ve en büyük emek örgütü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)’in kurulduğu günden bugüne ülke emekçilerine umut, onlara kara deryalarda yol gösteren bir fener olduğuna değinen Yol İş Sendikası İş Yeri Baştemsilcisi Kadri Dehşet; “Türk-İş'in tarihi Türkiye emek mücadelesinin, Türkiye işçi sınıfı mücadelesinin tarihi haline geldi. Yurdumuzun tüm çalışanları, emeklileri; yaşamını alın teri dökerek kazanılan hakları söz konusu olunca yüzünü Türk-İş'e döner. İşçisi, köylüsü, esnafı "Türk-İş ne diyor, Türk-İş ne yapıyor?" diye sorar. Türk-İş emek mücadelesine öncülük eder, yol gösterir” şeklinde konuştu.

Türk-İş’in bir nevi kar küreyici olduğunu belirten Dehşet; “Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş başrolü oynar. Türk-İş yeri gelir masada, yeri gelir alanlarda mücadele verir. Ülkemizde, işçi hak ve özgürlükleri adına elde edilen her kazanımında Türk-İş'in imzası vardır. Türk-İş’in verdiği mücadele, "kimse geçim sıkıntısı çekmesin, kimse çocuğunun önünde mahcup olmasın" diyedir. Yani Türk-İş'in mücadelesi, herkesin insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için verilen mücadeledir. Türk-İş, toplumsal huzurun, üretilen refahtan emekçilerin hakça pay almalarıyla mümkün olacağına inanır. Türk-iş, "işçinin, emekçinin evinde huzur olsun ki loplumun da huzuru olsun" der.  Türk-İş, sosyal adaleti savunur; birinin yiyip diğerinin bakmadığı, kıyametin kopmadığı yaşanır bir dünya için mücadele verir. Türk-İş, gerçek anlamda demokrasinin, işçilerin toplu sözleşmeli sendikal örgütlenmesiyle kurulacağım söyler” ifadelerine yer verdi.

Onlarca yıla dayanan mücadele birikimiyle Türk-İş’in 70 yılı geride bıraktığını ve onlarca yıl içinde buhranlı birçok dönemden geçen Türk-İş’in, örgütlü yüz binlerce üyesi ve Türkiye emekçilerinin güveni sayesinde bugüne kadar geldiğini aktaran Dehşet; Türk-İş’in yaşamını emeğiyle sürdüren hiç kimsenin başını öne düşürmediğini, yüzünü kara çıkarmadığını ve bundan sonra da çıkarmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.