Türk Sporcuları İtalya'da Parladı! Şırnaklı Sporcu Birinci Oldu

Türk Sporcuları İtalya'da Parladı! Şırnaklı Sporcu Birinci Oldu

Görme engelli milli atletlerden Merve Nur Çağıran ve Şırnaklı Mikail Al kategorilerinde birinciliği elde ederken, Serap Demirkapu ile Emine Avşar üçüncü oldu

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Jesolo kasabasında Cuma günü başlayan Para Atletizm Grand Prix'inin İtalya etabı bugün sona eriyor.

Para Atletizm Grand Prix'inin İtalya etabında Türkiye'yi; Oğuz Akbulut, Mikail Al, Ali Enes Kaya, Merve Nur Çağıran, Büşranur Tırıklı, Ramazan Karaaslan, Serap Demirkapu, Emine Avşar, Serkan Yıldırım ve Mehmet Sait Güner temsil ediyor.

Türk Atletlerin Parlayan Performansı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun açıklamasına göre, Jesolo kasabasında düzenlenen Para Atletizm Grand Prix'inin İtalya ayağında Türkiye'yi temsil eden sporcular arasında Merve Nur Çağıran ve Mikail Al'ın üstün performanslarıyla dikkat çekti. Merve Nur Çağıran, T11'in 1500 metrede 5.13.07'lik derecesiyle birinci olurken, Şırnaklı Mikail Al ise T13'ün 1500 metre sıralamasında 4.01.19'luk zamanıyla zirveye ulaştı.Serap Demirkapu ve Emine Avşar'dan Üçüncülük Başarısı

Aynı yarışmada, F12 yarışında Serap Demirkapu 10.80 metrelik atışla, uzun atlama T12 yarışında ise Emine Avşar 4.38 metrelik atlayışıyla üçüncü sırada yer aldılar. Bu başarılar Türk sporcuların uluslararası alanda ne kadar güçlü bir şekilde bir kez daha ortaya çıktığını ortaya koydu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun Gururu

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, sporcuların başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, "Sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyorum. Mikail, 2024 Paris kotası derecesini aldı. Umarım kalan yarışlarda da güzel sonuçlar almaya devam ediyor." şeklinde konuştu. Federasyon, sporcuların uluslararası alanda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerini vurguladı.

08-2023-16082023-sirnak1.jpg

mm2-3659-fs-jpg-marco-mantovani-fs.jpg

whatsapp-image-2024-03-21-at-21-24-51.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.