Türk Telekom’un Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Trendyol Süper Lig’de

Türk Telekom’un Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi Trendyol Süper Lig’de

Süper Lig’in ikinci yarısında Trendyol Süper Lig kulüplerinin stadyumlarına ve TFF VAR Merkezi’ne Türk Telekom’un güçlü fiber internet altyapısı ve teknoloji desteği ile kurulmuş Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi başladı.

Süper Lig’in ikinci yarısında Trendyol Süper Lig kulüplerinin stadyumlarına ve TFF VAR Merkezi’ne Türk Telekom’un güçlü fiber internet altyapısı ve teknoloji desteği ile kurulmuş Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi başladı. Bu sistem sayesinde Avrupa liglerinde İtalya’dan sonra ilk kez Türkiye’de de VAR monitörleri kullanıldı.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, stadyumlarda bulunan kameralar aracılığıyla iskelet sistemlerinin 29 farklı noktasından taranan futbolcuların görüntülerini eş zamanlı olarak VAR Merkezi’ne gönderiyor. VAR Merkezi ise bu görüntüleri 3 boyutlu animasyon olarak maçın hakemine sunuyor. Hakem de bu animasyonu izleyerek maçın sonucunu hızlı bir şekilde karar veriyor.

Trendyol Süper Lig’in ilk 20 haftasında Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi kullanılacak. Bu sistem sayesinde maçların izlenmesi daha kolay ve keyifli hale geldi. Ayrıca, maçlara ev sahipliği yapan stadyumlarda altyapı ve kamera kurulumları da tamamlanarak test edildi.

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’nin Trendyol Süper Lig’de kullanılmasının arkasında Türk Telekom’un destek olduğu belirtildi. Türk Telekom, ülkemizin futbolunun dijital dönüşümüne ve yeni teknolojilerin Türk futboluna kazandırılmasına önemli rol oynuyor.

s.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.