Türkiye-İsrail ilişkileri tamamen koptu, İsrail'den flaş karar!

Türkiye-İsrail ilişkileri tamamen koptu, İsrail'den flaş karar!

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'deki tüm diplomatların ülkeye dönmesi için talimatını verdiğini bildirdi.

İsrail, Türkiye'deki diplomatik temsilcilerini ikili ilişkilerin gözden geçirilmesi için geri çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Cohen paylaşımında, Türkiye'den abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail saldırılarına ilişkin yapılan açıklamalara gönderme yaparak, "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gözden geçirilmesi amacıyla (İsrailli) diplomatik temsilcilerin geri dönmesi talimatını verdim." ifadelerini kullandı.

israilelicohen.jpg

İsrail’in diplomatlarını geri çekin ve vatandaşlarına Türkiye’yi terk edin açıklamaları ile İsrail’in Türkiye arasında ilişkiler tamamen koptu. İsrail’in verdiği kararlardan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaları etkili oldu.

ERDOĞAN: HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR

“Hamas terör örgütü değildir dedim ya İsrail çok rahatsız oldu. Galip olan sadece Allah’tır. Biz yalnızca Gazze’de yaşanan katliamı telin etmekle kalmıyoruz, kendi istiklal ve istikbalimizin müdafaasını yapıyoruz. Sultan Abdulhamid oralarla az mı haşır neşir oldu? 1947’de Gazze Filistin neydi, bugün ne? İsrail sen buralara nasıl geldin, nasıl girdin? Sen bir işgalcisin, örgütsün. Türk milleti bunu biliyor. Batı sana borçlu ama Türkiye’nin sana borcu yok. Türkiye sana borçlu olmadığı için Erdoğan böyle konuşuyor. Ama ne yazık ki Batı’nın her ülkesi sana borçlu. Borçlu olduğu için de konuşamıyor, sana ziyarete geliyor. Karşımızda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Ege, Marmara ve Karadeniz’de Rumları kışkırtıp yok etmeye kalkanların modern versiyonları var. Bizi siyasi, coğrafi, ekonomik olarak dilim dilim doğrayanların kapanmamış hesapları var. Buna izin vermeyeceğiz”

ERDOĞAN: İSRAİL’İ SAVAŞ SUÇLUSU İLAN EDECEĞİZ

“İsrail 22 gündür savaş suçu işliyor. Biz de seni dünyaya savaş suçlusu olarak ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz. Daha ne kadar kadın ve çocuk ölmesi gerekiyor. Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır ama adalet nerede? Gazze’de katliam yürütülmektedir. Gazze halkını açlıkla, susuzlukla, yakıtsızlıkla topluca yok etme peşindeler. Bu gece Gazze’nin hali neydi gördünüz değil mi?”

“120 ülke İsrail’e ateşkes için ‘evet’, 40 ülke çekimser, 14 ülke İsrail’in yanında yer aldı. İsrail sen dünyada yalnızlığa mahkumsun. Bundan sonra da öyle kalacaksın. Şu anda BM bu kararı vermek suretiyle güzel bir adım attı”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.