Türkiye'nin en pahalı ve en ucuz şehirleri açıklandı! Bakın Şırnak kaçıncı sırada yer alıyor?

Türkiye'nin en pahalı ve en ucuz şehirleri açıklandı! Bakın Şırnak kaçıncı sırada yer alıyor?

TÜİK'in paylaştığı son verilere göre Türkiye'nin en pahalı ve en ucuz şehirleri belli oldu. Bakın Şırnak 81 il içerisinde kaçıncı sırada yer alıyor.

TÜİK'in web sitesinde yer alan son verilere göre İstanbul Türkiye'nin 81 il içerisinde en pahalı şehirleri arasında yüzde 14,75'lik pay ile birinci oldu. İzmir ise Türkiye'nin en pahalı şehri arasında ikinci sırada yer aldı. İzmir'in yüzdesi ise 9,4 oldu. İzmir'i ise Ankara takip etti. Ankara ise 6.62'lik yüzde ile Türkiye'nin en pahalı illeri arasında yerini aldı. Şırnak ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde 3. en ucuz şehir oldu.

EN PAHALI ŞEHİRLER

En pahalı şehirler sıralamasında iller, 1. İstanbul, 2. İzmir, 3. Ankara, 4. Kocaeli, 5. Sakarya, 6.Düzce, 7. Bolu, 8. Yalova Artan konut fiyatları, kira fiyatları listeyi önemli kılan etken yaptı. En pahalı şehirler arasında Yalova listenin son sırasında yerini aldı.

EN UCUZ ŞEHİRLER

Araştırmada en ucuz şehirlerin Doğu Anadolu’da olması dikkat çekiyor. Doğu Anadolu Bölgesi Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan İkinci olarak en ucuz bölge sıralamasında da Güneydoğu Anadolu kendine yer edindi. Mardin, Batman, Şırnak, Siirt Akdeniz Bölgesinde ucuzluk sıralamasında en düşük olan diğer bir bölge ise Akdeniz Bölgesi oldu. Hataya, Kahramanmaraş, Osmaniye İlk sıralarda yer alan büyükşehirler arasında ise Konya, Gaziantep ve Şanlıurfa en ucuz şehirler arasında yerini aldı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum