Türkiye'nin En Ucuzu Silopi'de

Türkiye'nin En Ucuzu Silopi'de

Şırnak'ın Silopi Belediyesi vatandaşlara yaptığı ucuzluklarla gündemde. İlçe belediyesi vatandaşlara ulaşımda Türkiye'nin en ucuz hizmetini sunuyor. Döviz kurlarının yükselmesiyle birçok yerde ulaşımda zamlar uygulanırken Silopi Belediyesi 1 Tl alıyor.

HDP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kazandığı 65 belediyeden 59’una kayyum atandı. Geriye altı belediye kaldı. O belediyelerden biri olan Şırnak’ın Silopi Belediyesi ise Türkiye’nin ulaşımını vatandaşlara sunuyor.
Yüzde 73 oy alarak seçimi kazanan belediye eşbaşkanları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk, göreve başladıkları ilk günden beri vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için kolları sıvadı. bu kapsamda yaptığı indirim ve hizmetlerle kendinden söz ettiren Silopi İlçe Belediyesi, zamlara karşı fiyatları sabit tutmaya devam ediyor.
son dönemlerde dolar kurlarında yaşanan yükselmelere nedeniyle birçok kentte ulaşım 10 TL'ye kadar yükselirken, Silopi'de belediye kartı olan vatandaşlardan şu an 1 TL yerine 50 kuruş yol ücreti ödüyor. Belediye kartı olmayanların yol ücretlerine 1 TL alıyor. Yine Jin kartı olan kadınlar ile öğrenciler sadece 25 kuruş ödüyor. Engelli ve 65 yaş üstü yurttaşlar da ulaşımdan ücretsiz yararlanıyor. Söz konusu ücretlerin ülke genelindeki en ucuz yol ücreti olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.